Tisztelt leendő támogatónk, szponzorunk

Miért is van szükség a támogatásokra?

A Győri Vízisport Egyesület vízilabda szakosztálya csak részben tudja fedezni a működési költségeit a sportolók által befizetett tagdíjakból. A viszonylag konszolidáltnak mondható tagdíjak emelése nem lehet cél, hiszen csak kis mértékben jelentene megoldást és egyes esetekben, nehezen vállalható terhet jelentene sportolóink családjának.

A másik bevételi forrás a támogatások révén nyílik meg.

Az önkormányzatok és az Országos szakszövetség a lehetőségeikhez képest támogatják a sportág győri fejlődését. A központi pénzek lehetőségei végesek, sok más feladatra kell pénzeszközöket fordítani. A cégek, vállalkozások társadalmi szerepvállalása keretében lehetőség van a sportok támogatására. Az egyesület alapfeladata az utánpótlás nevelése. Ennek keretében mindenképpen fontos szempont a lelkileg, testileg egészséges, küzdeni tudó és akaró ifjúság segítése, fejlődésének koordinálása. Nevelési munkánkat szoros együttműködésben végezzük a családdal és az oktatási intézményekkel. Hitünk szerint ez a hármas képes a megfelelő utat mutatni a gyermekeknek. A személyiségük fejlődésére szintén nagy hatással van az a közösségi szellem, amely a sportolás közben, különösen a csapatsportágak esetében kialakul.

Miért a vízilabda?

A vízilabda hazánk legeredményesebb csapatsportága az Olimpiák tükrében.  Kilenc olimpiai aranyérem mellé jutott még  3 – 3 ezüst és bronzérem is Magyarországnak.  A 14 Világbajnoki érem mellett 35 Európa-Bajnoki érem is jelzi, „nagyhatalom” vagyunk a sportágban.

A fiúk mellett a lányok is űzhetik a sportágat, nincs alkati torzulás, aránytalan izomzat eltolódás vagy kifejlődés.

A vízilabda viszonylag alacsony kockázatú a sérülésveszély terén. A testi kontaktusok a víz alatti mozgások, mind, mind egy sűrűbb közegben jönnek létre így azok hatása tompább, jobban védhető.

A vízilabdában nincsenek holt idők, hiszen ha valaki álldogálni akarna, annak látható jele lenne! Ezt már egy régi komikusunk, Hofi Géza is felismerte. Óriási állóképességet, koncentrációt követel a játék. Kiemelkedő klasszisok egész sora nevelődik a hazai műhelyekben. A vízilabdásokra jellemző, hogy nem csak a sport terén, de a tanulmányok terén is megkövetelik a magas szintű teljesítményt.

Miért a Győri vízilabda?

Győrben 2002 óta foglalkozunk vízilabdával. Az idők során váltakozó intenzitással és eredménnyel végeztük munkánkat. Eleinte a szűkös infrastruktúra szabott korlátot a sportág fejlődésének. Napjainkra ez rendeződni látszik. A kezdetektől sok olyan játékost indítottunk útjára, akik a válogatott erősségei lettek. Érdekes módon a női szakágban tudtunk figyelemre méltó eredményeket elérni. Az elmúlt 8 – 9 évben aztán az utánpótlás bázis szélesítését tűztük ki célul. Napjainkban csak utánpótlás csapatokkal versenyzünk a különböző szintű bajnokságokban. A legidősebb játékosaink az ifjúsági korosztályban versenyeznek. Egyesületünk napjainkban már mindkét nem, fiúk és lányok, utánpótlás korosztályaiban az országos bajnokságokban küzdenek a helyezésekért. A felnőtt korosztályokban, a fiúknál az OB II. míg a lányoknál az OB I/B bajnokságban próbálunk az első osztályban való indulás jogáért harcolni. Ezekben a csapatainkban túlnyomórészt az utánpótláskorú játékosaink játszanak. Az elmúlt években nagy sikerrel megrendezett Világliga mérkőzések bebizonyították, térségünkben, városunkban szeretik a vízilabdát. A jelentkező gyermekek száma meg azt bizonyítja igény is van a sportágra. Az új „vizes” létesítmények programjainak színesítése, ezáltal városunk népszerűsítésnek kiváló eszköze lehet.

Kérem lehetőségeihez képest segítse a Vízilabda szakosztály munkáját!  

HAJRÁ GYŐR!

Elérhetőség: waterpologyor@gmail.com, tel: + 36 30 656 0696