GYŐRI VÍZISPORT EGYESÜLET

 

A Győri Vízisport Egyesület 1993-ban jött létre két, korábban már működő egyesület fúziójával.

 

A GyÁÉV triatlon, úszó egyesület és az 1964 óta Győrben működő, többszöri „tulajdonos váltáson” áteső kajak-kenu szakosztály döntött úgy, hogy egyesült erővel és városi segédlettel szervezik a fiatalok és sportolni vágyók minden napos edzés lehetőségét. Az egyesület  elnöke, Simon István Úr, Győr akkori alpolgármestere volt.

 

Az első időkben két szakosztályt működött. A kajak-kenu mellett az úszást felváltó triatlon vált a második szakosztállyá.

 

Az évek során először a szinkronúszók csatlakoztak az egyesülethez, mint önálló szakosztály, majd

2002-ben a vízilabdázók érkeztek.

 

A triatlon szakosztály ezen évek alatt maga mellé vette az úszókat, akik egyre növekvő létszámban vettek részt az egyesület munkájában. Az úszók közben más egyesületbe igazoltak.

 

Napjainkban három szakosztály működik a Győri Vízisport Egyesület részeként, a kajak-kenu, a vízilabda és a szinkronúszás.

 

A Győri Vízisport Egyesület a megye és a város legeredményesebb egyesülete, versenyzőink évek óta, szállítják a legfényesebb érmeket, helyezéseket, Olimpiákról, Világ és – Európa Bajnokságokról, hazai és nemzetközi versenyekről. Mindhárom szakosztály az alapoktól építkezik, nagy gondot fordít az utánpótlásképzésre, az egészséges életmódra nevelésre.

 

Élsportolóink mellet külön figyelmet fordítunk a szabadidősportra, a kondicionáló, egészség megőrző edzések megtartására.

 

Az egyesület törekvése, hogy a vízi sportok területén magas minőségű sportolási lehetőséget biztosítson a Győrben és környékén élők részére.