Rajt a címvédő otthonában

Rajt a címvédő otthonában

Pénteken 19.45 órakor kezdi meg szereplését a női ob I-ben csapatunk, a GYVSE-UNI Győr. Az első ellenfél a bajnoki címvédő UVSE idegenben. Vogel Zsolt vezetőedző szerint elsőre nem tűnik túl hálásnak az osztály talán legerősebbje ellen vízbe szállni, ugyanakkor veszítenivaló nélkül játszhatnak a tanítványai, akik már ki vannak éhezve a mérkőzésre.

„Tulajdonképpen ezt a meccset úgy kell felfogni, hogy élesben tudjuk gyakorolni azokat a dolgokat, melyekkel majd azokon a meccseken szeretnénk eredményesek lenni, ahol hasonló képességű csapat lesz az ellenfelünk” – kezdte Vogel Zsolt. „Amit mindenképpen szeretnénk most megvalósítani, hogy megnehezítsük a házigazda dolgát. Nem szabad könnyű gólokat engedni nekik, szenvedjenek csak meg a győzelemért” – folytatta a szakvezető, aki fiatal csapattal dolgozhat.

„Vannak tehetséges, saját nevelésű játékosaink. Rajtuk kívül kettős játékengedéllyel szerepel nálunk néhány játékos a Fradiból és az UVSE-ből, illetve néhány idősebb, ob I-es rutinnal rendelkező pólós is erősít bennünket. A cél a bennmaradás kiharcolása. Nyilván menet közben kell beletanulni az osztályba, így nem esünk kétségbe akkor sem, ha egy-két meccs nem úgy alakul, ahogyan szeretnénk. A márciusi play offban kell majd azt a két mérkőzést megnyerni, mellyel biztosíthatjuk a tagságunkat az élvonalban. Persze azon leszünk, hogy olyan pozícióban zárjuk az alapszakaszt, hogy ne kelljen izgulnunk” – beszélt az esélyekről a szakember, aki vezetőedzőként újonc az első osztályban.

„Másodedzőként már van azért tapasztalatom, hiszem dolgoztam Gyöngyösi András, Godova Gábor vagy Ambrus Tamás mellett, de én továbbra is elsősorban abban a szellemiségben dolgozom, hogy neveljük a játékosokat. Az első csapat mellett továbbra is vezetem az országos utánpótlás bajnokságban szereplő serdülő és ifjúsági lánycsapatot, és koordinálom a győri utánpótlásban végzett munkát” – mondta végezetül Vogel Zsolt.

A csapat

 1. Kiss Emőke kapus. A szlovák válogatott kapusa, védett a Komáromban, az OSC-ben, Franciaországban bajnok lett Lille-lel.
 2. Farkas Adél. A BVSC-ből érkezett, a Széchenyi-egyetem elsőéves jogász hallgatója.
 3. Fráter Lili. Az FTC kölcsönjátékosa. Idén érettségizik.
 4. Baksa Borbála. Az FTC-től igazoltuk.
 5. Vaszari Julianna. Saját nevelésű játékos, a Semmelweis-egyetemen tanul.
 6. Török Dorina. Az FTC kölcsönjátékosa, balkezes, idén érettségizik.
 7. Németh Veronika. Saját nevelésű játékos, a Révai-gimnázium tanulója.
 8. Huszti Vanda. Dunaújvárosból érkezett, tavaly ezüstérmes lett a csapatával.
 9. Huszti Dóra. Vanda testvére, az FTC-től érkezett.
 10. Kovács Petra. Az UVSE kölcsönjátékosa.
 11. Ezen a sapkaszámon, a saját nevelésű játékosok játszanak: Finta Zsuzsanna, Horváth Dorina, Tóth Boglárka, Buruzs Anna Katica, Hateier Nelli, Birkás Emma és Antalóczy Dorka. Utóbbira elsődlegesen edzőként számítunk. A harmadik számú kapus Mozbauer Panna. Saját nevelésű játékos.
 12. Dróth Izabella. Saját nevelésű játékos, U18 -as válogatott.
 13. Kurucz Kata. A Széchenyi-egyetem hallgatója.
 14. Torma Luca kapus. Saját nevelésű játékos, az U15-ös EB-t nyert válogatott tagja, a torna legjobb kapus. A Kazinczy-gimnázium tanulója.