Dupla forduló a hétvégén

Dupla forduló a hétvégén

  • Post category:Hírek
Szombaton és vasárnap is vízbe szállnak csapataink a fiú országos bajnokságban.
 

Az első napon Győrben az YBL WPC gárdáit fogadjuk 10 (gyermek), 11.30 (serdülő) és 13 (ifjúsági) órakor, majd vasárnap Dunaújvárosba utazunk, ahol 11 (serdülő), 12.15 (gyermek) és 13.30 (ifjúsági) a meccsek kezdési ideje.
 
Petrovai Márton, a serdülők és az ifik edzője: –Végre folytatódik a bajnokság, amit már nagyon vártunk a gyerekekkel. A sok betegség ellenére úgy vélem, jó volt a felkészülésünk. Ebben volt csapatépítő program is és sok edzés. A fiúk becsülettel dolgoztak, keményen és kitartóan. A hétvégén nagyon fontos mérkőzéseink lesznek. Az YBL szerintem a bajnokság egyik legerősebb csapata mind a két korosztályban. Remek edzők dolgoznak velük. Nehéz ütközetre számítok. Viszont ezért edzünk, hogy a legerősebbekkel is felvegyük a harcot és megszerezzük a győzelmet. A fiúk nevében mondhatom mindent megteszünk a kilenc pont megszerzéséhez. Dunaújvárosban nem lehet más a cél, mint a játék minden elemében a fejlődés, előrelépés és a győzelem. Remek hangulat van a csapatainknál. Kutasi Rómeó kollégámmal remekül tudunk együtt dolgozni. Hasonló elveket vallunk. A héten a magyar-olasz vb-mérkőzést együtt tekintette meg a három korosztály az uszodában. Öröm volt nézni a srácokat, látni, hogyan szurkolnak. Fontosnak tartom, hogy megnézzék ezeket meccseket, ami akár az edzés idejéből vesz el. Rengeteget tudnak belőle tanulni. Saját szemükkel látják, hogy lehet 9–7-es hátrányból mérkőzést nyerni. Ez inspirálja is őket, és komoly motiválóerővel bír.
 
Kutasi Rómeó, a gyerekcsapat edzője: – Egyértelműen az YBL ellen lesz nehezebb dolgunk, ők erősek, velük ki-ki meccsre számítok. A Dunaújváros ellen mindenképpen győzni szeretnénk, de a legfontosabb továbbra is az lesz, hogy mindenki örömmel játsszon, ne görcsöljön. Természetesen az is lényeges, hogy azokat a dolgokat, melyeket edzéseken gyakoroltunk, vissza tudják adni éles helyzetben is. Ha így lesz, már nem leszek elégedetlen.
 

Megkezdik a rájátszást

Vasárnap Tatabányán rendezik a DVL gyerek IV-bajnokság aktuális fordulóját. A GYVSE-UNI Győr–Balaton VK találkozó 16, az AVUS–GYVSE-UNI Győr meccs 19 órakor kezdődik.
 
Truszka Levente edző: – Megkezdjük a szereplésünket a bajnokság rájátszásában. Számunkra innentől minden meccs ajándék, lehetőség a fejlődésre. Szeretném, ha gyerekek minél többet tanulnának ezekből a meccsekből, és a szerzett tapasztalatokat a későbbiekben sikeresen tudják alkalmazni. A legfontosabb, hogy mindenki élvezze a vízben töltött percek számát és adja ki magából a maximumot.