Amerikai erőfelmérőn Mozbauer Panna

Amerikai erőfelmérőn Mozbauer Panna

A győri vízilabda fejlődését bizonyítja, hogy idén ismét van élvonalbeli női csapat a megyeszékhelyen. Ugyancsak a jó utánpótlásnevelő munkát igazolja, hogy újabb fiatal tehetség kapott lehetőséget, hogy az olimpiai bajnok hazájában, az Egyesült Államokban próbáljon szerencsét. Mozbauer Panna a héten utazott ki Fort Lauderdale-be, ahol december közepéig edzőtáborban vesz részt, emellett néhány mérkőzésen is pályára lép az egyetemi csapatban.

„Két és fél hétre megyek ki, a fő esemény december 11-én és 12-én lesz, a toborzón meccseket játszunk, egyéb erőfelmérőkön kell megmutatni, mit tudunk. Előtte két hetet edzek együtt a csapattal, mely a hétvégén egy bajnoki fordulóban vesz részt. Szombaton már én is játszom elvileg. Sok időm nem lesz az átállásra, de megkérdezték, vállalom-e a játékot. Én úgy döntöttem, sokat nem veszíthetek. Előtte azért egy délután és az egész este ott lesz a pihenésre” – kezdte Mozbauer Panna, aki természetesen boldog volt, hogy ilyen lehetőséghez jutott.

„Nagyon örültem, mikor edzőm, Vogel Zsolt szólt, hogy megnéznék Amerikában, hogy mit tudok. Eredetileg nyáron kellett volna jönnöm, a járvány miatt azonban ez csúszott. Nemrég dőlt el, hogy most télen is tartanak ilyen toborzást, kiválasztást. Bevallom, nem izgulok, nincsenek túlzó elvárásaim. Egyszerűen csak szeretném megmutatni, mit tudok. Aztán ha úgy válnak el tőlem, hogy várnak vissza, az óriási lenne” – folytatta a játékos, aki hét éve kezdett vízilabdázni, és elég hamar a kapuban találta magát.

„Előtte négy évig úsztam, és mindenképpen szerettem volna magamat csapatsportban kipróbálni. A kézilabdát szerettem volna először, de a gerincferdülésem miatt ezt végül elvetettük. Utána az úszás miatt is adta magát a póló. Az alkatom miatt, illetve mert annyira a mezőnybeli birkózást annyira nem szerettem, hamar beálltam a kapuba. Az edzőm is szeretett volna ott kipróbálni. Nagyon megtetszett, ott is ragadtam, azóta az esetek nagy százalékában kapus vagyok” – mondta a fiatal tehetség, aki az elmúlt időszakban időnként újra kiment a mezőnybe.

„Egy kis változatosság nem árt, de elsősorban kapus vagyok, Amerikába is úgy megyek ki” – mesélte Mozbauer Panna, aki a mostani tanév végén érettségizik a Péterfy-gimnáziumban.

„Az iskola sokat segít, előre megkaptam az anyagokat, az időeltolódás miatt ugyanis online-órákra nincs esély. Szerencsére mikor visszajövök, éppen téli szünet lesz, abban lesz időm bepótolni mindent. Kemény hetek lesznek, de valami valamiért. Ami jó, hogy az angol elég jól megy, így biztosan nem lesz kommunikációs problémám” – mondta végezetül a tehetséges pólós, aki igazából a továbbtanulás irányáról nem döntött. Az elkövetkező pár hét mindenképpen meghatározza a jövőjét.

Forrás: Kisalföld