Nagyszerű helytállás

Nagyszerű helytállás

GYVSE-UNI Győr–UVSE 3–14 (2–3, 0–3, 0–3, 1–5)
Győr, ob I-s női mérkőzés. 70 néző, V.: Pintér, Kevi.

GYVSE: Kiss E. – Horváth D., Fráter, Baksa, Vaszari, Török, Németh V., Huszti V. 1, Huszti D., Kovács P. 1, Finta, Dróth, Kurucz 1, Mozbauer P. Edző: Vogel Zsolt.

UVSE: Magyari – Aubéli 2, Ábel-Antal 5, Forgács, Szücs 1, Keszthelyi-Nagy R. 1, Kóka, Faragó 1, Szegedi 2, Tóth R. 1, Irmes, Peresztegi-Nagy K. 1, Rádli, Golopencza. Edző: Benczur Márton.

Határozott védekezéssel lepte meg a bajnokot csapatunk, az első negyedtől jól működött a szoros emberfogás. A támadásokban a lányok igyekeztek a 30 másodperc minden töredékét kihasználni, Huszti Vanda pedig emberelőnyből egy szépen kijásztott akció végén pattintotta a kapuka a labdát, így az első negyed után 3-2-re vezetett az UVSE
A folytatásban a jó védekezés megmaradt, ezt még az sem befolyásolta, hogy Dróth Iza már az első félidőben összegyűjtötte a három személyi hibát, így ő már nem jöhetett vissza a medencébe. Jól lassították a játékot a mieink, Kiss Emőke a kapuban egyre több labdával találkozott így nem tudta jelentősen növelni az előnyét a címvédő még úgy se, hogy két negyedben nem tudtunk gólt dobni.
Benczur Márton sorcserékkel igyekezett minden játékosának megfelelőp játékpercet adni, miközben nálunk újabb emberek estek ki a három személyi miatt, így a végére már nem sok variációs lehetősége maradt Vogel Zsoltnak. Kovács szemfüles gólja után alakult ki a végeredmény, ami jól mutatja, hogy az elmúlt hónapokban sikerült előrelépnie a csapatnak

Vogel Zsolt:Azt mondtam a lányoknak, hogy az ilyen ellenfelek ellen, az ilyen meccseken bizonyíthatjuk, mennyit fejlődtek, hol tartanak. Nem is lehetek elégedetlen, mert olyan elánnal, akarással mentek be a vízbe, amit vártunk, és összességében a meccs nagy részében meg is tudták valósítani, amit kértem tőlük. Fontos kérés volt, hogy ne hagyjunk könnyű gólokat lőni az UVSE-nek, amit meg is csináltak a játékosok. Erre a teljesítményre lehet építeni a folytatásra.