Érvényesült a papírforma

Érvényesült a papírforma

UVSE–GYVSE-UNI Győr 26–4 (7–0, 5–1, 8–1, 6–2)
Budapest, Hajós Alfréd Uszoda, ob I-es női mérkőzés. V.: Tordai, Ádám.

UVSE: Magyari – Rádli, Ábel-Antal 4, Forgács 2, Szücs 1, Keszthelyi-Nagy 6, Baksa 2, Golopencza, Hajdú 2, Rybanska 4, Irmes 2, Peresztegi-Nagy 2, Tiba 1, Szombathelyi. Edző: Benczur Márton.

GYVSE: Kiss E. – Farkas 1, Fráter 1, Baksa, Vaszari, Török 2, Németh V., Huszti V., Huszti D., Kovács P., Finta, Dróth, Kurucz, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

A papírformának megfelelően a hazaiak hamar kézbe vették az irányítást. Kissé megilletődötten kezdett a csapat. Az első két negyedben tizenkét gólt lőtt a címvédő, viszont nem sokkal a második negyed vége előtt Török Dorina ötméteresből megszerezte első gólunkat. A folytatásban is az UVSE dominált, de a harmadik negyedben egy másodperccel a vége előtt Fráter Lili megszerezte második találatunkat, 20–2-re alakítva az eredményt. Az utolsó felvonásban Farkas Adél is betalált. Ebben a szakaszban már kiegyenlítettebb lett a játék, így mi is tovább tudtuk gyarapítani góljaink számát – Török duplázott –, de a tavalyi aranyérmes dolgát igazából ezen az estén nem tudtuk megnehezíteni.

Vogel Zsolt: – Benne volt ez a végeredmény, igazából nem túlzó. Bár az eredmény talán nem azt mutatja, nem adtuk annyira olcsón a bőrünket, nagyot küzdöttünk. Pár dolgot kevesebbet tudtunk gyakorolni, ezzel öt-hat gólt akár elkerülhettünk volna. A lényeg, hogy készülni kell tovább, hogy a velünk egy szinten lévő csapat ellen jobban menjen a játék. A képességek közti különbség azért kijött, de voltak jó dolgaink, labdaszerzés, az ellenfél emberelőnyének kivédekezése, büntetővédés és a meccs bizonyos szakaszaiban meg tudtuk akadályozni, hogy az UVSE igazán nagy nyomást helyezzen ránk.