Lelassítottuk a sztárcsapatot

Lelassítottuk a sztárcsapatot

GYVSE-UNI Győr–Dunaújváros 4–11 (1–4, 1–2, 0–3, 2–2)
Győr, ob I-es női mérkőzés. V.: Sándor, Kevi.

GYVSE: Torma – Farkas 1, Fráter, Vaszari 1, Török 1, Mozbauer, Huszti V., Huszti D., Horváth D., Kiss A., Dróth, Kurucz 1. Edző: Vogel Zsolt.
Dunaújváros: Szabó I. – Szilágyi 3, Sajben, Gurisatti 2, Horváth B., Mahieu, Szabó N. 1, Garda 1, Mucsy, Jonkl, Pál 2, Szellák 2, Sümegi, Buis. Edző: Mihók Attila.

Tartalékos csapattal álltunk fel a mérkőzésre, mely két vendéggóllal kezdődött – az egyik előnyből, a másik ötméteresből. Szép akciógóllal sikerült szépíteni, de a negyed hajrájában újabb két kiállításunkat váltott gólra a Dunaújváros. A második nyolc percben szépítettünk egy ötméteresből elért találattal, amire egy center- és egy akciógól volt a válasz a túloldalról. Közelebb is kerülhettünk volna ellenfelünkhöz, de az újabb ötöst kihagytuk. A harmadik szakaszban sokáig nem esett újabb találat, de aztán büntetőből kétszer is bevette a kapunkat a Dunaújváros, sajnos mi elhibáztunk az ötöst, majd még egy akciót a negyed végén eredményesen fejezett be a vendéggárda, így hétgólos hátránnyal fordultunk a zárónegyedre. Ebben a 4. és a legvégén, a 8. percben gyors gólváltás után ez a különbség már nem is változott. Összességében jól helyt állt a csapat az élbolyhoz tartozó ellenfelével szemben.

Miután a Tatabánya és a III. Kerület is verseséget szenvedett, így a záróforduló előtt a pozíciók nem változtak, nekünk ahhoz, hogy az utolsó helyről elkerüljünk a rájátszás előtt mindenképpen nyerni kell, a 8. helyhez pedig a versenykiírás szerint legalább 6 gólos különbségű sikerre van szükség a zárófordulóban, hiszen pontazonoság esetén az egymás elleni gólkülönbség rangsorol.

Vogel Zsolt: – Sikerült megtörni a dunaújvárosiak dinamikus, lendületes játékát, így kevés gólon tudtuk tartani az ellenfelet. Pici hiányérzetem így is lehet az emberelőnyök kihasználása miatt, ebben javulnunk kell, hogy a céljainkat elérjük.