Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

Női OB I.,  TVSE – GYVSE-UNI GYŐR

Tatabánya–GYVSE-UNI Győr 7–8 (2–1, 3–2, 1–1, 1–4)

Tatabánya, ob I-es női mérkőzés. V.: Homonnai, Tordai.

Tatabánya: Sós – Zantleitner H., Zantleitner N. 3, Zink, Orbán, Zöld, Hollósi, Sóti, Rajna 1, Cser, Szedlák 3, Bozsó, Kovács J., Marsi. Edző: Bicskei Péter.

GYVSE: Horváth A. – Farkas, Fráter 1, Baksa, Vaszari, Török D. 2, Németh V., Huszti V., Huszti D. 1, Hateier, Finta, Dróth, Kurucz 4, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

Kurucz Kata révén mi szereztünk vezetést, de aztán a hazaiak zsinórban három gólt lőttek, és a második negyed hajrájában már 5–2-re vezettek, kellett Kurucz újabb gólja egy perccel a nagyszünet előtt. A fordulást követően megint Kurucz találatával kapaszkodtunk, de aztán a Tatabánya visszaállította a kétgólos különbséget. Az utolsó nyolc percre maradt a döntés. Ebben alig két perc alatt háromszor is betaláltunk, ezzel átvettük a vezetést (6–7). A hazai csapat kiegyenlített, de Török Dorina akciógóla két perccel a vége előtt ismét a vezetésünket jelentette. A hátralévő időben újabb találat már nem született, így csapatunk megszerezte első győzelmét az ob I-ben, ezzel pontszámban beértük a Tatabányát.

Vogel Zsolt: – Nagyon nagy szívvel, küzdeni akarással játszottunk. Rosszul kezdtünk, kicsit belezavarodtunk abba, amit játszani szerettünk volna. Szerencsére a védekezés összeállt, de kicsit belassultunk támadásban. Meccsben maradtunk, nem estünk pánikba, és a harmadik, de leginkább a negyedik negyedben nyújtott játékunkkal megérdemelten tudtuk a magunk javára fordítani az eredményt.