Az első lépést megtettük

Az első lépést megtettük

Tatabánya–GYVSE-UNI Győr 5–7 (1–2, 1–3, 3–2, 0–0)
Tatabánya, női ob I, rájátszás a 9. helyért, 1. mérkőzés. V.: Truszka, Fejős.

Tatabánya: Sós – Zantleitner H., Zantleitner N. 1, Zink, Orbán 1, Zöld, Sóti 1, Rajna 1, Cser, Szedlák 1, Bozsó, Kovács J., Marsi. Edző: Bicskei Péter
GYVSE: Torma – Farkas, Fráter 1, Hateier, Vaszari 2, Török, Antalóczy, Huszti V., Huszti D. 2, Németh V. 1, Kiss A., Dróth, Kurucz 1, Horváth A. Edző: Vogel Zsolt.

Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, három percet kellett várni az első gólra, ezt Huszti Dóra szerezte centerből. Kurucz Kata akcióból megduplázta az előnyünket, nem sokkal a negyed vége előtt emberelőnyből szépített a Tatabánya. A második nyolc percben is kézben tartottuk a mérkőzést, aminek köszönhetően megnyugtató, háromgólos előnyre tettünk szert (2–5). A fordulás után egy találatra feljöttek a hazaiak (5–6), nagyon kellett Fráter Lili akciógólja a negyed 6. percében. A folytatásban gyűrte egymást a két csapat, gól azonban már nem esett. Ez tulajdonképpen nekünk volt jó, bár nyilván le tudtuk volna zárni előbb a meccset, de az is fontos volt, hogy nem tudott közelebb jönni a Tatabánya. A vége bravúros győzelem lett. A párharc második meccse szombaton 10 órakor lesz a győri Aqua Sportközpontban, ahol ha nyerünk, biztosítjuk helyünket az ob I-ben.

Vogel Zsolt: – Az első lépést megtettük, egész évben nagy hangsúlyt fektettünk a védekezés gyakorlására, most ez vezetett sikerre. Kellett ehhez egy jó kapusteljesítmény, és támadásban voltak higgadt dolgaink. Szombaton megpróbáljuk lezárni a párharcot és megünnepelni az első ob I-es szezonunkat.