A mieinket jobban összenyomta a tét

A mieinket jobban összenyomta a tét

GYVSE-UNI Győr–III. Ker. TVE 6–10 (2–2, 2–5, 1–2, 1–1)
Győr Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Zelki, Ádám.

GYVSE: Torma– Farkas A., Fráter, Baksa, Vaszari 1, Török D., Antalóczy 1, Huszti V., Huszti D. 2, Németh V., Kiss A., Dróth, Kurucz 2, Horváth A. Edző: Vogel Zsolt.
III. Ker.: Pápai – Brezovszki 2, Keresztes 1, Fodor, Koncz, Kenéz, Illés 1, Tóth-Deme, Kudella 5, Papp, Hajdú, Gasparics 1, Koltay, Dulic. Edző: Lukács Dénes.

A nagy tét rányomta kicsit bélyegét az első percekre. Küzdöttek a csapatok, de gólt csak négy és fél perc elteltével sikerült szerezni, Huszti Dóra szép svédcsavarból volt eredményes. Hamar jött azonban a válasz a vendégek részéről. A negyed hajrájában a vezetést is átvették a fővárosiak, de most mi egyenlítettünk hamar, gyorsan kihasználva egy emberelőnyt.

A második nyolc percben a vendégek emberelőnyös szituációból szép góllal ismét vezetéshez jutottak. Ismét nekünk kellett kapaszkodni, Vaszari egy távoli bombával ismét egalizált. Peches góllal került megint előnybe a III. Ker., és a meccs során először két góllal ellépett az egyik csapat, sajnos éppen a vendégek (3–5). Időt is kért Vogel Zsolt, ami után Kurucz lőtte ki a bal felső sarkot. Egyenlítés helyett ismét kétgólos hátrányba kerültünk, ami a nagyszünetig még eggyel nőtt (4–7).

Gyors góllal nyitottuk a második félidőt, Kurucz kevesebb mint húsz másodperc után betalált. Megálltak a góllövésben a csapatok, a negyed közepén emberelőnybe kerültünk, Vogel Zsolt pedig a medence szélén magyarázta el, hogyan is oldja meg ezt a helyzetet a csapat. Az időkérés után azonban nem sikerült gólra váltani a lehetőséget. A túloldalon viszont jött a védelmi kihagyás nálunk, így megint három volt közte (5–8). A szakasz hajrájában ajtó-ablak ziccert hagytunk ki, az ellentámadásból viszont megint gólt kaptunk. Az utolsó negyed előtt 9–5 volt a vendégek javára.

Két és fél perc után növelte előnyét a vendéggárda, gyakorlatilag eldőlt a találkozó. Igyekeztük gyorsan befejezni a támadásokat, de nem voltunk elég pontosak. Sajnos az egyik legfontosabb meccsen nem tudtuk megközelíteni legjobbunkat, vereséget szenvedtünk, ami azt jelenti, hogy a 10. helyen zártuk az alapszakaszt, így a rájátszásban kell kiharcolnunk a bennmaradást.

Vogel Zsolt: – A tét az ellenfelet nem nyomta össze. Voltak jó időszakaink, de nem volt esélyünk. Reális eredmény ez, csoda nem történt.
Lukács Dénes: – Nehéz időszakon vagyunk túl, három játékosom távozott ősszel. A győri vízilabda fejlődése nagyon szép, sok sikert kívánok nekik a jövőben. Azt kértem, fegyelmezettek legyünk, amire készültünk, azt meg tudtuk valósítani. Kulcsembereink főszerepet vállaltak a sikerben.
Horváth Anna: – Bíztam benne, hogy tudok egy kis pluszt hozzátenni. Védekezésben sokat hibáztunk, taktikai fegyelmezetlenségeink voltak, melyek megpecsételték a sorsunkat. Nem csüggedünk, megyünk tovább.
Kudella Panna: – Hosszú és nehéz féléven vagyunk túl, lehetett látni a csapaton, hogy mindenki nagyon harcos volt. Az elejétől vezettünk, küzdelmes meccs volt, örülök, hogy győztesen tudtunk kijönni a medencéből.