U15 Leány Európa-bajnokság, Szentes

U15 Leány Európa-bajnokság, Szentes

  • Post category:Vízilabda

Aranyos lányaink!

A magyar válogatott az Oroszország elleni finálét is megnyerte, így 23 esztendő után szerzett a szakág utánpótlás világversenyről első helyezést.

A fináléban „visszakapta” a csoportban legyőzött orosz riválist. Az aranymeccs érthető okokból terhet rakott a fiatalokra, ezúttal nem tudták azt az ellenállhatatlan játékot nyújtani, mint egész héten – éppen ezért másik arcát kellett mutatniuk. Küzdés, harc, ez jelentette a kiutat.
 
Az együttes megfelelt ennek: a rosszul sikerült, 2-0-ra elveszített első negyed után Lendvai Natasa és Tiba Panna révén egyenlített, végül 3-2-es orosz vezetéssel zárult a félidő.
 
A folytatásban 4-2-es és 5-3-as hátrányból állt talpra a csapat – gólt jegyzett Lendvai Zoé, Tiba Panna, Varró Eszter és Lendvai Natasa is, így a záró etapra 6-5-re már a mieink vezette!
 
Amit már nem engedtek ki a kezükből, hiszen Varró Eszter góljára a jó védekezésnek, és a tornán remekül védő Torma Lucának (akit aztán teljes joggal az Eb legjobb kapusának választottak!) hála csak egy orosz válasz érkezett, így Európa-bajnokok lettek! A női szakág 23 esztendő után szerzett utánpótlásban világversenyről aranyérmet – szívből gratulálunk a lányoknak, a klubedzőiknek, az egész stábnak!