Pápán és Győrben is medencébe ugranak csapataink

Pápán és Győrben is medencébe ugranak csapataink

  • Post category:Hírek

Hétvégén a bajnokságok újabb fordulói érkeznek, szombaton és vasárnap is medencébe ugranak csapataink.

Gyakorlás élesben

Szombaton a DVL serdülőbajnokságban Pápán szállunk vízbe, délelőtt 10 órakor az ESMTK, 12.30-kor az SVSE lesz az ellenfelünk.
 
Hargitai Attila edző: – Fő célunk a bajnokságban az, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget, de természetesen mindemellett szeretném, ha azokat az elemeket, melyeket az edzéseken tanultunk, élesben is meg tudnánk csinálni.
 

Esélyesebbek vagyunk

Vasárnap a lány országos utánpótlás bajnokságokban az Aqua Sportközpont 33-as medencéjében fogadjuk a Fehérvár együttesét. A serdülők délelőtt 10, a gyerekek 11.15, az ifik 12.30 órakor kezdenek.
 
Antalóczy Dorka, a gyerekcsapat edzője: – A múlt heti teljesítményünkhöz hasonlót várok a csapattól. A papírforma alapján mi vagyunk az esélyesek, de ezt érvényesíteni is kell. A legfontosabb, hogy ne bízzuk el magunkat, a megbeszélteket és a gyakorolt dolgokat próbáljuk megcsinálni, ebben az esetben nem lesz gond.
 
Vogel Zsolt, az idősebb korosztályok edzője: – Mondhatni, kötelező győzelmet várok, eddig mindig meg tudtuk verni a fehérváriakat. Most is ez a cél, emellett szeretném, ha fegyelmezettek lennénk, gyakorolni tudnánk azt a játékot, amit elterveztünk idénre, illetve fontosnak tartom, hogy mindenki játsszon.
 

Erős csoportban

Vasárnap a fiú országos utánpótlás bajnokságokban az Aqua Sportközpont 33-as medencéjében fogadjuk a Kanizsát. A gyerekcsapat 14, a serdülőcsapat 15.15, az ifjúsági gárda pedig 16.30 órakor kezd.
 
Kutasi Rómeó, a gyerekcsapat edzője: – Bevallom, egy kis drukk bennem is van, hiszen az országos bajnokságban edzőként újonc vagyok én is. Azt gondolom azonban, hogy jól dolgoztak a srácok a nyáron, sokat fejlődtek. Ha ezeket meg tudják valósítani, akkor örülni fogok. Fontos lesz a védekezés, az mindennek az alapja a vízilabdában. Egyáltalán nem érdekel, nyerünk-e vagy sem, a lényeg, hogy a gyerekek megtanulják azokat az alapokat, melyekre az idősebb korosztályokban építeni lehet. A mostani meccs ad egy alapot, de igazából nagyjából az első kör után látni majd, hogy hol is tartunk, ebben az állítólagos erős mezőnyben hol van a helyünk.
 
Hargitai Attila, az idősebb korosztályok edzője: – Körvonalazódni látszódik, hogy ez egy igen erős Nyugati csoport, de úgy gondolom, mi is szépen fejlődünk, kezd összeérni a csapat. Mindenképpen szeretném ebben a szezonban a védekezésünket stabilizálni, a gyakoroltakat éles helyzetben is viszont látni.