Torma Luca Egerben folytatja

Torma Luca Egerben folytatja

  • Post category:Hírek

Torma Luca, az UNI Győr-GYVSE fiatal kapusa Egerben folytatja pályafutását. A 2006-os születésű játékos nehéz döntést hozott meg, ám fejlődése szempontjából el kellett fogadnia a címvédő egriek ajánlatát.

„Nagyon megtisztelő, hogy a friss bajnok Eger engem szeretett volna első számú kapusnak. Győri vagyok, itt kezdtem a játékot, így nem volt egyszerű elszánni magam a váltásra, de ez kihagyhatatlan ajánlat volt. A klub és a Kazinczy-gimnázium vezetése is nagyon pozitívan állt a dologhoz, mindenben támogattak, amit nagyon köszönök” – mondta Torma Luca, aki a közelmúltban a felnőttválogatottban is bemutatkozott. Érdekesség, hogy a felnőttek között az első nemzetközi mérkőzése egyből a válogatottban volt. Erre nem nagyon volt még példa a magyar női vízilabdázásban. A kapus jelenleg éppen Egerben készül az U17-es válogatottal a törökországi Európa-bajnokságra.
 
A tehetséges hálóőr egyébként korosztályos szinten Európa-bajnoknak – 2021-ben Szentesen az U15-ösök között – és világbajnoknak – az U16-tal Larisszában tavaly – mondhatja magát, ráadásul mindkét tornán ő lett a legjobb kapus. Emellett az U18-asokkal Belgrádban tavaly egy vb-bronzérmet is begyűjtött.
 
Ábrahám Csaba, a GYVSE elnöke így fogalmazott: „Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Nagyon örülünk, hogy Luca ilyen lehetőséghez jut, és nem is volt kérdés, hogy az előremenetelét segítsük. Ugyanakkor nehéz lesz Lucát pótolni. nem is elsősorban az ob I-es csapatban, hanem az utánpótlásban. Sok sikert kívánunk neki Egerben, bízunk benne, ezzel még közelebb kerül a válogatotthoz. Később várjuk vissza, remélhetőleg hamarosan lesz olyan csapat Győrben, mely meg tudja magát mutatni a nemzetközi porondon is.”
 

Torma Luca iskolát is vált, az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban folytatja tanulmányait.