MEFOB 4. hely és a hétvége további eredménysora

MEFOB 4. hely és a hétvége további eredménysora

Péntektől vasárnapig rendezték meg a MEFOB küzdelmeit vízilabdában. A Széchenyi-egyetem fiúcsapata a Budapesti Gazdasági Egyetemtől 22–10-re, a Károli-egyetemtől 22–13-ra, a Semmelweis-egyetemtől 22–8-ra kapott ki, így a 12. helyen végzett. A lányok a Szegedi Tudományegyetemtől 18–8-ra kikaptak, a Pécsi Tudományegyetemet viszont 15–2-re legyőzték. Zárásként az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem következett, és a 11–7-es vereség azt jelentette, hogy a lánycsapat 4. helyet szerezte meg.

Kutasi Rómeó edző: – Feszített volt a tempó, pénteken korán indultunk, és szinte egyből mentünk az uszodába. A lány szakág esélyesebb volt egy jó eredményre, és bár kicsit rövid volt a kispadunk, azt gondolom, remekül helyt álltunk, a bronzéremért játszhattunk, és a végén a döntetlenért küzdöttünk, de kimaradt a helyzet, az ellenfél kapusa pedig egész pályáról dobott gólt. Tudni kell, hogy ez a gól kettőt ért, emiatt 9–7-nél nálunk is a kapus próbálkozott a góllövéssel. A fiúk is komolyan vették a tornát, voltak is jó dolgok, de az ellenfelek még nagyobb játékerőt képviselnek.

——————————————————————————————————————————
Tizenegyedik helyezés

Győri VSE–Fehérvár 15–2 (5–0, 3–1, 4–1, 3–0)
Eger, lány serdülő országos bajnokság, playoff I.

GYVSE: Torma Luca Emma – Finta Zsuzsanna 2, Hateier Nelli 2, Sásdi Lisa Marie 1, Iszak Tamara 1, Tánczos Réka, Németh Veronika 2, Kiss Anita 2, Svec Anna Sába 1, Deésy Anna 2, Fogarasi Léna 2. Edző: Huszti Dóra.

Győri VSE–Eger 11–13 (3–2, 3–1, 0–3, 2–2) – ötméteresekkel: 3–5
Eger, lány serdülő országos bajnokság, playoff II.

GYVSE: Torma Luca Emma – Finta Zsuzsanna 2, Hateier Nelli 1, Sásdi Lisa Marie, Iszak Tamara, Tánczos Réka, Németh Veronika 4, Kiss Anita 1, Svec Anna Sába 2, Deésy Anna, Fogarasi Léna 1. Edző: Huszti Dóra.

Győri VSE–Kecskemét 3–9 (1–2, 0–2, 0–3, 2–2)
Eger, lány serdülő országos bajnokság, playoff III.

GYVSE: Torma Luca Emma – Finta Zsuzsanna 1, Hateier Nelli, Sásdi Lisa Marie 1, Iszak Tamara, Tánczos Réka, Németh Veronika, Kiss Anita 1, Svec Anna Sába, Deésy Anna, Fogarasi Léna. Edző: Huszti Dóra.

Huszti Dóra: – Az első meccs könnyebb volt, inkább a fiatalabbak játszottak, de összességében nem voltam annyira elégedett a látottakkal. Az Eger ellen az első két negyed jól sikerült, azt csinálták a lányok, amit kértem tőlük. Utána elkezdtünk kapkodni, a végén volt egy teljesen felesleges visszahúzás, amiből az ellenfél ötméterest kapott, és ki is egyenlített. Az ötméteres párbajban pedig lélektanilag nem nálunk volt előny. Az utolsó meccsen értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, kedv és akarás nélkül játszottunk.

——————————————————————————————————————————

Háromból három

Győri VSE–Aqua SE Nyíregyháza 9–7 (2–1, 2–3, 0–2, 5–1)
Győr, Aqua Sportközpont, fiú gyermek országos bajnokság.

GYVSE: Tóbiás Bence – Kovács Máté Csaba, Paár Balázs 4, Raffai Ruben 2, Tóth Bence 1, Varga András, Somogyi Mirkó, Lázár Zsombor, Sass Levente, Bognár Roland 1, Svec András Áron, Borbély Sándor, Kolozsváry-Kutas Zétény 1. Edző: Hargitai Attila.

Győri VSE–Aqua SE Nyíregyháza 13–4 (4–1, 4–1, 3–2, 2–0)
Győr, Aqua Sportközpont, fiú serdülő országos bajnokság.

GYVSE: Mucza Erik Attila – Karácsonyi András, Hateier Mátyás 4, Raffai Ruben, Tatai Patrik, Varga András 2, Balogh Ákos, Bognár Roland 1, Sass Levente, Nagy Csongor 2, Svec András Áron 1, Baross Gerzson Károly 2, Paár Balázs 1, Tóbiás Bence. Edző: Hargitai Attila.

Győri VSE–Aqua SE Nyíregyháza 19–6 (5–3, 3–2, 5–0, 6–1)
Győr, Aqua Sportközpont, fiú ifjúsági országos bajnokság.

GYVSE: Móricz Flávió – Kovács Máté Csaba, Hateier Mátyás 3, Kolozsváry-Kutas Zétény 1, Tatai Patrik 1, Tóth Bence 2, Sándor-Bint Bendegúz, Szaszák Tamás 3, Somogyi Mirkó, Nagy Csongor 1, Tálos Gergő Máté 1, Baross Gerzson Károly 1, Kocsis Ádám 6, Mucza Erik Attila. Edző: Hargitai Attila.

Hargitai Attila: – A gyerekmérkőzés, ahogy számítottunk rá, szorosan alakult. Az első két negyed után döntetlennel kezdtük a harmadik negyedet, ebben rendkívül sok helyzetet hagytunk ki, így ellenfelünk ezt megbosszulva kétgólos előnyre tett szert. A negyedik negyedben viszont sikerült ismét iramot váltanunk, és a helyzetkihasználásunkat összeraknunk, így tudtuk megnyerni a mérkőzést. Büszke vagyok a csapatra, így kell a végletekig küzdeni. A serdülőmérkőzést jól kezdtük, szépen fokozatosan léptünk el ellenfelünktől, így összességében magabiztos, megérdemelt győzelmet arattunk. Az ifjúsági mérkőzés végeredménye csalóka, mert a mérkőzés elején sok helyzetünk maradt ki, ráadásul ezek zöme megúszásos szituációkban történt. Ebben mindenféleképpen javulnunk kell. Összességében gratulálok a srácoknak, örülünk a megszerzett kilenc pontnak.

——————————————————————————————————————————

Nagyszerű helytállás

A DVL baby-bajnokságban Szombathelyen a zárófordulót rendezték meg. Itt még nem számolják a gólokat.

Lajtai Andor edző: – Az első meccset a Mohács ellen könnyedén hoztuk, mindenkinek jutott játéklehetőség, mindenkinek kijutott a gólokból, az érdemi munkából. Az Ajka ellen is voltak jó dolgaink, de ők előbbre tartanak.