Győzelmekkel szállnánk ki a medencéből

Győzelmekkel szállnánk ki a medencéből

  • Post category:Hírek

Gyorsan kell alkalmazkodni a körülményekhez 

A hétvégén rendezik a MEFOB selejtezőjét. Csapatunk az A csoportba került a Debreceni Egyetem, a SOTE és a Károli Gáspár Egyetem mellé. Az első két helyezett jut tovább a döntőbe, melyet Győrben rendeznek meg.
Szombaton 10 órakor a SOTE, 18 órakor a Károli Gáspár Egyetem, vasárnap 13 órakor a Debreceni Egyetem lesz az ellenfél.
 
Truszka Levente edző: – Három elég erős ellenféllel fogunk megmérkőzni a hétvégén. Érdekesek a bajnokság szabályai, 25 méteres a pálya, négyes méretű a labda és a szokásostól eltérően csak öt mezőnyjátékos játszhat. Nem összeszokott csapattal vágunk neki ennek a hétvégének. Fontos lesz, hogy hamar hozzászokjunk a körülményekhez, de mégis a legfontosabb, hogy élvezzük a játékot.
 

A rutinszerzés a legfontosabb

Szombaton a DVL gyerek II-ben Tatabányán játszik csapatunk, 11 órakor a Kanizsa VSE, 14 órakor a Kaposvár lesz az ellenfél.
 
Kutasi Rómeó edző: – Ebben a bajnokságban a legfontosabb, hogy mindenki játsszon, rutint, tapasztalatot szerezzen. Erre ideális lesz ez a két mérkőzés, amit természetesen azért szeretnénk megnyerni, de nem az eredményen van a hangsúly.
 

Közelebb kerülni az érmekhez

Szombaton a DVL serdülőbajnokságban Székesfehérváron szerepel csapatunk, előbb 10 órakor a Fehérvár, 12 órakor a Balaton VK ellen ugrunk vízbe.
 
Petrovai Márton edző: –A korosztályban nem titkolt célunk, hogy mindenki lehetőséget kapjon és a szezon végén fényes érmet szerezzünk.
 

Szokni kell a versenyhelyzetet is

Vasárnapnak a DVL baby I-bajnokságban a Tatabánya rendezi meg a fordulót, 10 órakor a házigazda Tatabánya, 13.20-kor a Mohács lesz az ellenfél. Itt eredményt nem számolnak, a cél, hogy szokják a legkisebbek a verseny- és meccshelyzetet.
 

Győzelmekkel szállnánk ki a medencéből

Vasárnap a fiú országos bajnokságban Békéscsabán szerepelnek csapataink, a meccsek 13 (gyermek), 14.15 (serdülő) és 15.30 (ifjúsági) órakor kezdődnek.
Kutasi Rómeó, a gyerekcsapat edzője: – Győzni szeretnénk, ugyanis egyre reálisabbnak tűnik a felsőházi kvalifikációs hely elérése. Ezen dolgozunk, és ehhez kell a siker.
 
Petrovai Márton, a két idősebb korosztály edzője: – Nagyon erős, fegyelmezett ellenféllel találkozunk A Békéscsaba kiegyensúlyozott csapat mindegyik korosztályban, jó mérkőzéseket játszottak eddig. Nekünk a magunk játékát kell játszani a maximumon. Győzelmekkel akarunk kiszállni a medencéből.
 

Az elejétől kell a lendület

A lány országos bajnokságban a győri Aqua Sportközpontban az Eger csapatát fogadjuk, 11 órakor a gyermek-, 12.15-kor a serdülőmeccs kezdődik.  Az ifik mérkőzését az Eger kérésére – BL-meccs ütközés miatt – március 27-én játsszák le.
 
Antalóczy Dorka, a gyerekcsapat edzője, de ezúttal a serdülőket is irányítja: – Ami fontos lesz, hogy most ne aludjunk bele az első negyedbe, már szükséges lesz a kezdeti lendület és koncentráció. A mozgásaink lépéseit kell kicsit jobban tudatosítani, valamint azt, hogy bárki, aki helyzetbe kerül, bátran merjen lövéseket vállalni, de egymásra figyelve, összezárva elkerüljük a lefordulásokat.