Nagyszerűen küzdöttünk

Nagyszerűen küzdöttünk

  • Post category:Hírek
UNI Győr-GYVSE–FTC 9–15 (3–6, 1–2, 2–4, 3–3)
Győr, OB I-es női mérkőzés. V.: Fodor, Sikter

 
UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Finta K., Párkányi 1, Petik 4, Kiss Anita, Hetzl 2, Szedlák, Fogarasi, Drávucz, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.
 
FTC: Kiss Alexandra – Bonca, Máté, Gurisatti 4, Pőcze 3, Farkas, Felkai, Leimeter 1, Kuna 2, Vályi 3, Lengyel 1, Dömsödi 1, Gerendás, Obrácz Nagy. Edző: Gerendás György.
 
A gyors vendéggólra hamar érkezett a válasz, ötméteresből Petik Panna volt eredményes. A folytatásban háromszor is betalált az FTC, de nem adtuk fel, bátor játékkal egy gólra felzárkóztunk (3–4). A negyed hajrájában egy ötméteresből és ez szép ejtésből növelte előnyét az FTC. A szakasz így 3–6-tal zárult.
A második negyed is FTC-találattal kezdődött. Emberelőnyből betalálhattunk volna, de kimaradt a ziccer, majd a következő támadásból kapufát lőttünk. A vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy kihagyják a ziccert (3–8). A szakasz második felében a Fradi is pontatlanabb volt, vagy Szombathelyi védett bravúrral vagy a kapufa segített ki bennünket. Újabb ötöshöz jutottunk, Petik keze itt sem remegett meg, ez volt a negyedben az első gólunk (4–8).
 
A második félidőt Szombathelyi-bravúr vezette fel, ez már a sokadik nagy védése volt kapusunknak. A szakasz 4. percében született az első gól, Hetzl szerezte, ezzel három gólra zárkóztunk fel (5–8). Egy emberelőnyös helyzetet gólra váltva a Fradi négyre növelte a különbséget (6–10). Szombathelyi ötöst védett, majd egy ziccert is hárított. Két távoli bombával azonban ő sem bírt, így a zárófelvonás előtt  6–12 volt az állás.
 
Az utolsó nyolc perc első eseménye egy Fradi-kapufa volt. Szombathelyi továbbra is remekelt, majd egy szép ejtéses góllal szépítettünk, sőt, Petik megszerezte negyedik találatát is (8–12). A találkozó hajrájában három góllal egyértelműsítette a győzelmét.
Csapatunk ezúttal is jól küzdött, a meccs egyes szakaszaiban megnehezítette a jóval esélyesebb rivális dolgát.
 
Hargitai Attila: – Kihoztuk magunkból a maximumot, amire jelen pillanatban képesek vagyunk. Büszke vagyok a lányokra, nagyon jól játszottunk, csapatként most nagyon együtt vagyunk. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk ilyen teljesítményre a későbbiekben is.
Szombathelyi Gerda: – Büszke vagyok a lányokra. Ha ezt az akaraterőt visszük tovább, akkor a folytatásban sok jó meccsünk lesz.

Gerendás György: – Ennél jobb meccset szerettünk volna játszani. A hétvégén fontos BL-meccsünk lesz, ahol nem szabad ilyen langyosan játszani. A győri csapat lelkes volt, önmagához képest nagyon jól vízilabdázott.
Obrácz Nagy Júlia: – Nagyon jól küzdött a győri csapat, gratulálok nekik, hogy ilyen mérkőzést tudtak játszani.