Fontos győzelem a rivális otthonában

Fontos győzelem a rivális otthonában

  • Post category:Hírek
Tatabánya–UNI Győr-GYVSE 7–9 (1–2, 3–1, 1–3, 2–3)
Tatabánya, ob I-es női mérkőzés. V.: Bereczki, Varga Cs.

 
Tatabánya: Kovács Dorottya – Zantleitner H. 1, Zantleitner N. 2, Zink 1, Orbán, Rend, Németh V., Kurucz 1, Perjési, Donauer, Kovács Dalma, Nagy J., Szabó J. 2, Mikola. Edző: Zantleitner Krisztina.
 
UNI Győr: Szombathelyi – Rádli, Kenderes, Finta Zs., Molnár D. 1, Finta K., Párkányi, Petik 5, Klemm, Hetzl, Szedlák, Dróth 1, Drávucz 2, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.
 
Az első negyed közepén mi szereztünk vezetést, és bár egyenlített a Tatabánya, a szakasz végén újra mi jutottunk előnyhöz. A második nyolc percben átvette az irányítást és a vezetést a hazai gárda, az ő egygólos előnyükkel fordultak a csapatok. A folytatásban hosszú percekig tartották ezt a hazaiak, viszont többször is egyenlíteni tudtunk, sőt, a zárószakasz előtt nem sokkal a vezetést is visszaszereztük. A kiélezett negyedben sokáig nem esett gól, aztán a Tatabánya egyenlített, de zsinórban három lőtt góllal eldöntöttük a párharcot, a végén már csak a szépítésre futotta a rivális erejéből. Csapatunk fontos győzelmet aratott.
 
Hargitai Attila: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon jó meccset tudtunk játszani. A lányok szívüket, lelküket beletették ebbe a mérkőzésbe. Jól kezdtünk, voltak labdaszerzéseink, utána viszont kicsit kaotikussá vált a játékunk. Szerencsére tudtuk rendezni a sorokat, és fontos győzelmet arattunk. Kellett a lelkeknek ez a siker, fontos lépcsőfok volt ez számunkra. Külön kiemelném a kapusteljesítményt, Szombathelyi Gerda szenzációsan teljesített, de az egész csapatnak jár az elismerés.