Férfi Világliga

Férfi Világliga

  • Post category:Vízilabda

Magyarország – Montenegró

Sajtó tájékoztató keretébe jelentette be Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, Vári Attila az MVLSZ elnöke, hogy 2022 január 18.-án, 18 órakor Győrben, az Aqua Sportközpontban, kerül megrendezésre a Magyarország – Montenegró Férfi Világliga mérkőzés.

Dr Dézsi Csaba András polgármester, örömmel üdvözölte, hogy ismét rangos mérkőzés helyszíne Győr. Az esemény rangját emeli, hogy az Olimpiai bronzérmes férfi válogatottnak ez lesz az első hivatalos mérkőzése, Tokyo után. Győrben szeretik a sportágat, sok gyermek választja és űzi is. Bízik benne, hogy teltház előtt győztes csapatnak szurkolhatunk.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, szintén örömét fejezte ki, hogy Győr ad otthont a mérkőzésnek. A szövetség stratégiája szerint azokra a bázisokra szerveznek válogatott meccseket, ahol kiemelkedő szakmai munka folyik. Győr ilyen és a város vezetése mindig nagy figyelmet fordít a sportra. Jó mérkőzést vár a válogatottól.

Marcz Tamás, a férfi válogatott szövetségi kapitánya elmondta, nagy várakozásokkal állnak a szezon elé. Idén a Világliga mellett, számos esemény lesz. Májusban Világbajnokság lesz Japánban, majd augusztusban Európa-bajnokság is lesz, Horvátországban.

Az év végi, év eleji összetartásokon kipróbált sok fiatalt, akik beépítése a csapatban a rövid olimpiai ciklus miatt is fontos. 

Fontos, hogy a járvány helyzet okozta nehézségek, a játékosok egészségi állapota nem nehezítsék a munkát.

Jegyek online kaphatók: https://www.eventim.hu/hu/jegyek/fina-ferfi-vilagliga-gyor-aqua-sportkoezpont-576292/event.html?ca=12