Csapataink komoly fejlődésen mehetnek keresztül

Csapataink komoly fejlődésen mehetnek keresztül

  • Post category:Hírek

Hosszú túra, nehéz ellenfelek

Szombaton a DVL gyerek III-bajnokságban Pécsen játszik csapatunk, 12.30  órakor a szombathelyi AVUS, 15.30-kor a Pécsi SI lesz az ellenfél.
 
Truszka Levente edző: – Hosszú túra lesz, nehéz ellenfelekkel. A felkészülésünk jól sikerült. Ha a gyakorolt játékelemeket tudjuk alkalmazni a mérkőzések során és a védekezésünk is rendben lesz akkor szoros, jó mérkőzéseket játszhatunk. Ebben bízom. Remélem, a gyerekek is élvezni fogják a vízben töltött perceket, hiszen ez a legfontosabb. 
 

A felsőházban bizonyíthatunk

Szombaton a DVL serdülőbajnokságban Kaposváron száll vízbe csapatunk, előbb 12 órakor a Sopron, 15-kor a házigazda Kaposvár ellen.
 
Petrovai Márton edző: – A felsőházban mutathatják meg a fiatalok, mit tudnak. Ebben a versenysorozatban, azok a játékosok kapnak nagyobb szerepet, akik az országos csapatban kevesebb játéklehetőséget kaptak eddig. Úgy vélem, jó mérkőzéseket fogunk játszani Kaposváron. A lényeg, hogy mindenki élvezze a meccseket.
 

A fejlődésről szól minden meccs

Vasárnap a DVL baby I-bajnokságban Balatonfüreden játszik csapatunk, 10.50-kor a Sopron, 12.30-kor a Kaposvár ellen bizonyíthatnak a legkisebbek. Az eredményt itt nem számolják, a legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek a kicsik és szokták a meccsek hangulatát.
 
A dohai világbajnokságon bíráskodó Debreceni Nóra helyett Truszka Levente nyilatkozott arról, mit vár a kicsiktől: – Balatonfüredre utazunk a legkisebbekkel. Szeretném, ha mindenki tudna játszani. Számukra minden mérkőzés a fejlődésről szól. Ezt szeretnénk kihasználni a hétvégi mérkőzéseken is.

Csapataink komoly fejlődési lehetőség előtt

Vasárnap a lány országos bajnokság középszakaszát a felsőházban kezdjük meg. Első ellenfelünk az UVSE lesz, a meccsek 14.30, 15.45 és 17 órakor kezdődnek.
 
Antalóczy Dorka, a gyerekcsapat edzője: – Fizikálisan és mentálisan is nehéz szakaszához értünk a bajnokságnak, de nagy fejlődési lehetőséget jelent számunkra a felsőház. Kemény mérkőzések elé nézünk, kezdve az UVSE-vel. Gyerek korosztályban szoros, kiélezett küzdelemre számíthatunk, sok múlik majd azon, hogy az előtte levő ifi és serdülőmeccs mennyi energiát vesz ki a lányokból, miként tudunk belőle felállni, megtartva a koncentrációt.
 
Hargitai Attila, a serdülő- és ifjúsági csapat edzője: – A felsőházban már nagyon komoly erőt képviselő ellenfeleink lesznek hétről hétre. Az UVSE ellen mind serdülőben, mind pedig ifiben azt várom, hogy a magunk játékát próbáljuk játszani, azt szeretném, ha fejlődési lehetőségként tekintenénk a mérkőzésekre, mindenféle teher nélkül ugorjanak vízbe a lányok, és mindent kiadva magukból szálljanak ki. Ez nagyjából az egész felsőházas szereplésünk alapja kell hogy legyen, fiatal csapatunk így tud fokozatosan fejlődni.
 

A kilenc pontért utazunk Ceglédre 

Vasárnap a fiú országos bajnokság rájátszásában Cegléden játszik a gyerek-, a serdülő- és az ifjúsági csapatunk. A kezdési időpontok: 11, 12.15 és 13.30 óra.
 
Kutasi Rómeó, a gyerekcsapat edzője: – Tavaly nagyon kikaptunk tőlük, most nem tudjuk, milyen erőt képviselnek ebben a korosztályban. Mivel a serdülőmeccsel kezdünk, valószínűleg most az az erősebb korosztályuk. Bízom a csapatban, és abban, hogy tudunk pontokat szerezni. Szeretném, ha a kvalifikációért játszhatnánk, vagyis a felsőházban bejutnánk a négy közé.
 
Petrovai Márton, a serdülő- és ifjúsági csapat edzője: – Vasárnap végre össze tudjuk mérni az erőnket a Keleti csoport egyik legjobb csapata ellen. A Cegléd nagyon erős, gyors és agilis gyerekekből áll. Nagyon férfias ütközetekre számítok. Annak ellenére, hogy sok betegünk van, a céljainkat nem befolyásolhatja, mert nap mint nap azért dolgozunk, hogy fejlődjünk és minden meccset megnyerjünk. A kilenc pontért utazunk Ceglédre.