Bajnokokat is avattunk

Bajnokokat is avattunk

  • Post category:Hírek

Veretlenül lettek bajnokok

Balaton VK–GYVSE-UNI Győr 2–8 (1–2, 0–4, 0–0, 1–2)
Győr, Aqua Sportközpont, DVL-serdülőbajnokság.
GYVSE: Tóbiás Bence – Biró Botond, Németh Levente 1, Raffai Ruben 1, Tóth Bence, Varga András 1, Varga Ádám 2, Szilágyi Mihály Gyula, Sass Levente, Borbély Sándor, Szeder Áron Milán, Horváth Csanád 3, Farkas Benjamin Vendel, Horváth Richárd. Edző: Petrovai Márton.
 
A GYVSE-UNI Győr–Pécsi Sportiskola elmaradt, mert a pécsiek a betegségek miatt nem tudtak kiállni, így azt a mérkőzést 5–0 eredménnyel kaptuk meg. A Balaton VK elleni győzelem is hozzájárult, hogy a bajnokságot 9 győzelemmel, 1 döntetlennel nyertük meg.
Petrovai Márton: – Veretlenül megnyertük ezt a sorozatot. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, remekül játszottak.
 
 

A feljutásért küzdhetünk az ősszel

Miskolc–GYVSE-UNI Győr 13–5 (2–0, 3–1, 4–1, 4–3)
Miskolc, fiú gyermek országos bajnokság.
GYVSE: Molnár Mátyás – Bognár Bálint, Szedlacsek Barnabás 1, Gyűrűs András, Timsina Kristóf 1, Timsina Bence, Kárpáti Juhász Gergely, Dinnyés Benedek Zétény, Szabó Zsombor 1, Deésy Ádám 2, Alcser Márton, Stifter Áron, Németh Bence, Lukács Dárius Hannibál, Józsa Dániel. Edző: Kutasi Rómeó.
 
Kutasi Rómeó: – Érdekesen alakult a végjáték, három forgatókönyv volt a meccs előtt, ha nyerünk, bajnokok vagyunk, döntetlennel másodikak, vereség esetén harmadikak. Sajnos utóbbi lett. Gratulálok a  Miskolcnak, rendkívül szimpatikus csapat. Mi kétségbe estünk, nem tudtuk megmutatni, milyen vízilabdára is vagyunk képesek. Leblokkoltunk, tanácstalanság volt a csapatban, nem volt kiemelkedő teljesítmény. Emiatt vagyok kicsit szomorú, de ha az egész évet nézem, akkor nincs most nálam büszkébb ember. Ha a szezon előtt azt mondja nekem valaki, hogy harmadik helyen végzünk, aláírtam volna. Boldogság volt ilyen jó hozzáállású és mentalitású csapatot nevelni, minden elismerés a srácoknak, és itt köszönöm meg Petrovai Márton kollégámat, akivel nagyszerűen tudtunk együtt dolgozni. A mentalitásunk átragadt a gyerekekre. Innen irány a kvalifikáció. Elismerés jár a szülőknek is, akik hozzák-viszik az edzésekre a gyerekeket, mindig számíthatok rájuk. Szóval tényleg mindenkinek köszönet, innen folytatjuk. Gratulálok a serdülőcsapat aranyérméhez.
 
Miskolc–GYVSE-UNI Győr 9–14 (2–5, 4–5, 1–2, 2–2)
Miskolc, fiú serdülő országos bajnokság.
GYVSE: Tóbiás Bence – Dinnyés Benedek Zétény, Paár Balázs 4, Raffai Ruben, Varga Ádám, Varga András 2, Kovács Máté Csaba 1, Borbély Sándor, Sass Levente 1, Bognár Roland 2, Svec András Áron 3, Horváth Csanád, Deésy Ádám 1, Molnár Mátyás. Edző: Petrovai Márton.
 
Miskolc–GYVSE-UNI Győr 18–6 (9–3, 3–0, 4–3, 2–0)
Miskolc, fiú ifjúsági országos bajnokság.
GYVSE: Mucza Erik Attila – Németh Levente, Erős Benedek, Raffai Ruben 1, Paár Balázs 1, Varga András 3, Bognár Roland, Kovács Máté Csaba, Sass Levente, Horváth Richárd, Svec András Áron 1, Horváth Csanád, Borbély Sándor, Tóbiás Bence. Edző: Petrovai Márton.
 
Petrovai Márton: – A serdülőkkel bajnoki döntőt játszottunk, mert aki ezt a mérkőzést megnyerte az a bajnokság aranyérmese. Végig magabiztosan játszottak a fiúk. Kézben tartották a mérkőzést. Férfiakat láttam küzdeni, akik egymásért mindenre képesek. Amit a szezonban nyújtottak az szerintem emberfeletti teljesítmény volt. Nagyon büszke vagyok mindenkire. Megható látni ilyen fiatalembereket, akik ennyire elhivatottak és élvezik minden percét a játéknak. Ezt csak így lehet csinálni szerintem. Ez a siker Kutasi Rómeó kollégám nélkül nem sikerült volna, mert barátként dolgozunk együtt és mindenben számíthatunk egymásra. Ezt látják a játékosok a parton és ők is így állnak egymáshoz. Most ünneplünk, de hétfőtől már a fejünkben a szeptemberi kvalifikáció lesz. Az az utolsó lépcső, amire fel akarunk lépni. Köszönöm a szülőknek, hogy  bíznak a gyerekekben, támogatják őket. Mi egy család vagyunk és összetartunk.
 
A gyerekcsapat vereségével a 3. helyen végzett, a serdülők nyerték a mérkőzésüket, így ezzel a győzelemmel bajnoki címet szereztek. Az ifjúságiaknál papírforma eredmény született: győzött a Miskolc, csapatunk a 6. helyen zárt a tabellán. A három korosztály összesített eredménye alapján, jogot szereztünk, hogy osztályozó tornán vegyünk részt – valószínűleg szeptember első heteiben – az A1 osztályba jutásért. Az ellenfelek Fehérvár VSE és a Szentes lesz.
 
 

Sokat fejlődtek a gyerekek

Vasárnap a DVL baby I-bajnokság is lezárult, Sopronban a Tatabánya és a Balatonfüred volt az ellenfelünk
Debreceni Nóra edző így értékelt: – Büszke a gyerekekre, sokat fejlődtek az év során. Köszönöm a szülők, nagyszülők támogatását. A nyáron folytatjuk tovább a munkát.