A vártnál simább vereség

A vártnál simább vereség

GYVSE-UNI Győr–Eger 4–18 (1–2, 2–6, 1–5, 0–5)
Győr, ob I-es női mérkőzés, 158 néző. V.: Ercse, dr. Donauer.

GYVSE: Torma – Farkas A., Fráter 1, Baksa, Hateier, Török D., Németh V., Huszti V., Huszti D. 1, Kovács P., Finta, Dróth, Kurucz 2. Edző: Vogel Zsolt.
Eger: Kiss A. – Jancsó 2, Menczinger 3, Dobi 1, Molnár D. 2, Katona 1, Párkányi, Czigány 4, Hertzka 1, Keresztes, Borsi 3, Bódi, Szilágyi 1, Túri. Edző: Sike József.

Kihagyott ötméteressel kezdtünk, majd a vendégek megszerezték a vezetést. Hamar jött a válasz, de ismét az Eger került előnybe. Több lehetőségünk volt az egyenlítésre, ajtó-ablak ziccer is maradt ki, igaz, Torma is több bravúros védést mutatott be az első nyolc percben.

Hamar növelték előnyüket az egriek, ahogyan a válasz is villámsebeséggel érkezett. Egy emberelőnyt hamar gólra váltott az Eger, mely lendületben maradt. Míg mi kapufákig jutottunk, a vendégek újabb gólokat szereztek. Két negyed után öt gól volt a hátrányunk (3–8).

A harmadik negyed is gyors gólváltással kezdődött, de aztán megint túlhelyeztük a lövéseket, az Eger viszont jobban élt a kínálkozó lehetőségekkel, így tovább nőtt a különbség. A zárófelvonás előtt 13–4 volt a vendégek javára.

A negyedik szakaszban sem változott a játék képe. Az Eger végül magabiztosan győzött, de titkon talán egy kicsit szorosabb eredményben bíztunk, amire csak az első negyed után volt esély.

Vogel Zsolt: – Volt egy stratégiánk, milyen iramban kezdjünk. Ez a helyzetekig sikerült is, de a kihasználással hadilábon állunk az egész bajnokságban. A második negyedtől teljesen szétestünk. Hogy ez a fáradtság miatt, nem tudni, de valószínűleg ez is belejátszott, és egy kicsit fegyelmezetlenek is voltunk.

Sike József: – Nem volt annyira sima meccs, mert az elején jól játszottak a győriek. Egy idő után felőrlődtek a hazaiak. Ha az első negyed tempóját végig bírták volna, akkor szorosabb lehetett volna.

Németh Veronika: – Voltak jó dolgok az elején, amelyeket megcsináltuk. Utána viszont nem úgy sikerültek az elképzeléseink, ahogyan terveztük. Kicsit el is fáradtunk.

Menczinger Kata: – Álmosan kezdtünk, a második negyedtől vettük fel a ritmust. Örülök a magabiztos sikernek, a mindössze négy kapott gólnak kifejezetten.