Torma Luca ösztöndíjat kapott!

Torma Luca ösztöndíjat kapott!

Az Excellent Hungary Financing Fund Zrt. tehetségtámogató programjának keretében egy évre szóló ösztöndíjat kap Torma Luca, a GYVSE-UNI Győr ob I-es csapatának kapusa. A támogatás meg is hosszabbítható. A másik kiválasztott a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedett, de már Svédországban játszó, mindössze 14 éves Vén Bendegúz.

Janzsó Tamás, a cég vezérigazgatója elmondta: fő profiljuk, hogy összehozzák a sportot támogatni kívánó cégeket.

„Kiemelten figyeljük és segítjük a fiatal tehetségeket, hiszen nélkülük nincs jövő sem. Azt gondoljuk, a sportra fordított pénzek akkor vannak a legjobb helyen, ha nem külföldieket fizetnek a ebből a klubok az élvonalban, hanem a magyar tehetségek is meg tudják kapni a lehetőséget. Két kiemelt sportágat választottunk ki, a jégkorongot és a vízilabdát. Nagyon örülünk, hogy Győrben ilyen tehetségek bontogatják szárnyukat, mint Torma Luca” – mondta a cég vezetője.

Torma Luca 2006 novemberében született, jelenleg a győri Kazinczy-gimnázium 9. osztályos tanulója. A sportolást a lovaglással kezdte, hat évet töltött el ott, két évig kézilabdázott, majd 2016-ban ment le először az uszodába, és ott is ragadt. Az első pillanattól kapusként számolnak vele. Még általános iskolás volt, mikor kulcsszerepet játszott abban, hogy a győri női csapat feljusson a legmagasabb osztályba. Legnagyobb sikerét nyáron érte el: az U15-ös válogatottal Szentesen Európa-bajnok lett, és őt választották meg a torna legjobb kapusának.

„Nagyon örülök a támogatásnak, igyekszem ezt meghálálni majd. Sokat kell még fejlődnöm, hogy a céljaimat elérjem, de ezért edzek keményen nap mint nap” – mondta a fiatal kapus, akit edzője, Vogel Zsolt is méltatott: „Lucának minden adottsága megvan ahhoz, hogy a legmagasabb szintre jusson el a sportágban. Nemcsak itt Győrben, hanem az egész vízilabdatársadalomban az egyik legnagyobb ígéretnek tartják. Szorgalma, alázatosság a garancia arra, hogy megállja a helyét a felnőttek között is, és ami még lényeges, a tanulmányaira is odafigyel. Biztosra veszem, hogy a pólós hagyományoknak megfelelően egyetemet is biztos elvégez majd a sport mellett.”

A szerződés aláírásán Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester is jelen volt. A politikus elmondta: Győrben kiemelkedő a sporttámogatás, a sportolók keményen dolgoznak, és ennek meg is van az eredménye. Örömmel támogatják a tehetségeket ők is, és reméli, a pólósok – és a szintén élvonalbeli csapattal rendelkező jégkorongosok – is jó hírét viszik a városnak.

Ábrahám Csaba, a Győri VSE elnöke is azt emelte ki, hogy Győrben kiemelt ágazat a sport. A város a lehetőségeihez mérten igyekszik odaállni a sportágak mögé. „Ami bennünket illet, mi azt az elvet valljuk, hogy lépésről lépésre haladjunk, előbb legyenek meg az alapok, utána lehet kérni. Ezt pedig a városvezetés is támogatja. Azt gondolom, a vízilabda dinamikusan növekszik Győrben, és bízom benne, ez a fejlődés a jövőben is töretlen lesz. Biztos vagyok benne, hogy ebben mindenki partner lesz, még ebben a nehéz helyzetben is, amit a pandémia okoz, immár lassan két esztendeje” – fogalmazott a klubvezető.