Tízgólos vereség a hazai medencében

Tízgólos vereség a hazai medencében

  • Post category:Hírek

UNI Győr-GYVSE–III. Ker. TVE 10–20 (1–6, 4–5, 4–4, 1–5)
Győr, ob I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: Fodor, Tordai

 
GYVSE: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes, Finta Zs., Molnár D. 2, Finta K. 1, Párkányi 1, Petik 4, Kiss A., Hetzl 1, Svec, Dróth, Fogarasi, Szabó I. Edző: Vogel Zsolt.
 
III. ker. TVE: Gresó – Brezovszki 5, Keresztes, Török D. 2, Kiss P. 2, Illés 3, Zöld 1, Huszti D., Rajna 2, Hajdú, Fodor, Gyöngyössy 5, Poor. Edző: Lukács Dénes.
 
A találkozó a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund sípjelére kezdődött, a labdát a ráúszás után a vendégek hozták el, akik gyorsan be is találtak. Nehezen vettük fel a meccs ritmusát, 0–3-nál időt is kellett kérnie Vogel Zsoltnak. Újabb gólt azonban a vendégek szereztek. A 6. percben Petik Panna távoli bombájával megtört a jég, ezzel a találattal szépítettünk. Sajnos gyorsan jött a válasz a túloldalon, majd egy ötméteresből növelte előnyét a Kerület. A negyed 1–6-os vendégvezetéssel zárult.
 
A második nyolc percben a 3. percben mi lőttük az első gólt, a vendégeknek majdnem három perc kellett ahhoz, hogy betaláljanak. Szombathelyi elkapta a fonalat a kapuban, majd gyorsan kihasználtuk az emberelőnyös helyzetünket (3–7). Brezovszkival nem nagyon bírtuk, rendre átlőtte a védelmünket, így nem csökkent a hátrány (4–9). A félidő hajrájában az öt gólt eggyel megtoldották a vendégek, így 11–5-re vezettek.
 
A második félidőben gólra gól volt a válasz, majd a fővárosiak megint rá tudtak tenni egy lapáttal, de a szakasz végére sikerült visszaállítani a félidei különbséget (6. perc: 9–15).
 
A zárónegyedben az első két gólt a III. ker. lőtte. Tulajdonképpen már mindkét csapat gyakorolt, egy-egy szép megoldás így is tapsra ragadtatta a közönséget, de izgalmak már nem voltak. A rossz kezdést mindenesetre bánhatja csapatunk. A másodiktól a negyedik negyed közepéig ikszes meccset játszott a csapat, mely csütörtökön a Fradi otthonában játszik újabb bajnokit. A mérkőzés érdekessége, hogy a még általános iskolás Fogarasi Léna hazai medencében is átesett a tűzkeresztségen. Egy hete az UVSE ellen volt a premierje a ob I-ben. 
 
Vogel Zsolt: – Egyik szemem sír, a másik nevet. A tíz dobott gól, a húsz kapott viszont sok. Ellenfelünk precízen játszott, megérdemelten nyert.
 
Fogarasi Léna: – Nagyon izgultunk, örülök, hogy ennyi lehetőséget kapott mindenki. A döcögős kezdés után összeszedtük magunkat, ez mindenképpen pozitívum.
 
Lukács Dénes: – Ismeretlen volt számunkra a győri csapat, melynek a második és a harmadik negyedben rendkívül összeszedett volt a játéka. Hosszabb volt a kispadunk, ez döntőnek bizonyult. Örülünk az első győzelemnek.
 

Keresztes Anita: – Jól kezdtünk, jól zártuk a meccset. Örülök, hogy a megbeszélt taktikai elemeket be tudtuk tartani, mindenki segítette a másikat.