Tisztes helytállás a bajnok ellen

Tisztes helytállás a bajnok ellen

  • Post category:Hírek

UNI Győr-GYVSE–Eger 8–15 (1–4, 4–4, 2–6, 1–1)

Győr, Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: dr. Donauer, Dunai.
 
GYVSE: Szombathelyi – Rádli, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Svec 1, Párkányi 2, Petik 3, Hateier, Szedlák 1, Dróth, Fogarasi, Szabó I. Edző: Vogel Zsolt.
 
Eger: Torma – Szilágyi 4, Skultéti, Parkes 1, Sóti, Katona 1, Weston 5, Szűcsné, Lendvai 1, Kárpáti, Keserű, Szellák 3, Pogonyi, Balogh. Edző: dr. Sike József.
 
A címvédő hamar magához ragadta a kezdeményezést, az első negyedben 4–0-ra ellépett, a szakasz végén Párkányi találatával szépítettünk. A második nyolc perc kiegyenlített játékot hozott. Feljöttünk 4–3-ra, de aztán az Eger rendezte a sorokat, és a nagyszünetre visszaállította a háromgólos különbséget (5–8).
 
A második félidőben kevésbé tudtuk megakadályozni az egrieket a góllövésben, akik zsinórban hatszor voltak eredményesek, Svec törte meg a gólcsendünket (7–14). A zárófelvonásban nagyon szépen küzdöttünk, a különbség nem is nőtt, így összességében becsülettel küzdve és helyt állva szenvedtünk végül vereséget a tavalyi aranyérmestől.
 
Vogel Zsolt: – A szerdai vereségből próbáljuk összerakni magunkat. Ritkán szoktam ilyet mondani, de tulajdonképpen mindent megtettünk, egy emberre nem számoltunk, Westonnal. Sok pozitívum volt, az akarás megvolt, a pontatlanságainkon kell javítanunk, és továbbra is a helyzeteket kell jobban kihasználni.
 
dr. Sike József: – A szerdai sokk után, ami nem volt bekalkulálva, nagyjából magunkhoz tértünk. Fiatal csapatom tud nagy meccset játszani, de ki is tud kapni. Ez a csapatépítésben benne van. A győriek jól játszottak. Sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.
 
Petik Panna: – Jobb teljesítményt nyújtottunk, mint szerdán. Védekezésben a második negyed végéig megcsináltuk azt, amit elterveztünk. A harmadikban sok könnyű gólt kaptunk. Ha a támadójátékunkban tudunk javulni, akkor még jobb meccseket játszhatunk.
 

Torma Luca: – Jól kezdtük a meccset, a védekezés hamar összeállt, a támadójátékkal sem volt gond. Örülök, hogy nézők előtt tudtam újra játszani ebben a medencében.