Megvan az első győzelem

Megvan az első győzelem

  • Post category:Hírek
UNI Győr-GYVSE–Szentes 10–8 (3–3, 3–1, 1–2, 3–2)
 
Győr, Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, 100 néző.
V.: Csanádi, Csizmadia.
 
GYVSE: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 2, Finta, Molnár D. 1, Finta, Párkányi, Petik 4, Svec, Hetzl 1, Szedlák 1, Dróth, Hateier, Szabó I. Edző: Vogel Zsolt.
 
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 3, Horváth Zs., Tyukász 1, Dobos, Hnatyszyn, Bicskei 1, Erdélyi, Horváth L., Korom, Kövér-Kis R. 2, Boldizsár 1, Matajsz, Varga N. Edző: Matajsz Márk.
 
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, két gólt szereztek másfél perc alatt. Lassan lendültünk játékba, Petik révén szépítettünk, majd ugyanő kiegyenlített. Hetzl találatával pedig már nálunk volt az előny. A negyed legvégén azonban megint egyenlő lett az állás. A második nyolc percben ismét előnybe kerültek a szentesiek, erre azonban három góllal tudtunk válaszolni, így a nagyszünetben kétgólos előnyben voltunk.
 
A harmadik szakaszban öt percig nem esett gólt, a csendet a vendégek törték meg Kenderes egy emberelőnyt gólra váltott, viszont három másodperccel a negyed vége előtt megint betalált az ellenfél, így egygólos vezetéssel mentünk bele a zárószakaszba.
 
Ebben el tudtunk lépni három góllal (9–6), de három perccel a vége előtt már csak egy gól volt az előnyünk (9–8). Petik Panna büntetőből eldöntötte a mérkőzést, a hátralévő időben már nem esett újabb találat.
 
Vogel Zsolt: – Csak gratulálni tudok a csapatomnak. Úgy fest, fekszik nekünk a Szentes játéka. A két centergól volt a különbség, ez az extra elég volt. Védekezésben mindent megcsináltunk, amit tudunk. Támadásban higgadtak, türelmesek voltunk.
 
Petik Panna: – Igazi csapatmunka eredménye volt ez a győzelem, mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Végig fegyelmezettek tudtunk maradni, nem követtük el azt a hibát, mint Szegeden, amikor előnyből veszítettünk.
 
Matajsz Márk: – Megérdemelt a győriek győzelme. Nem ezt vártam a csapattól, Tatabányán másik arcát mutatta a csapat. Küzdöttünk, akartunk, de sokat kapkodtunk. Helyzeteket, emberelőnyöket hagytunk ki, két centergólt kaptunk, ami sok. Utána bátortalanná váltunk, ezt a lelkes hazaiak kihasználták.
 
Boldizsár Rebeka: – Csalódottak vagyunk, hogy nem tudtuk idei utolsó meccsünkön begyűjteni a három pontot. Ezúttal se elöl, se hátul nem jött össze semmi.