Már mindenki várja a szezonrajtot

Már mindenki várja a szezonrajtot

  • Post category:Hírek

Az utánpótlásban csapataink több hete dolgoznak, a szezon rajtja közeleg, így körülnéztünk náluk, hol tartanak, milyen célokkal várják az új évet.

Kutasi Rómeó az országos fiú gyerek- és serdülő, valamint a DVL-gyerek II-csapattal készült az új szezonra: „Huszonnégy gyerekkel tudtunk edzeni, az idősebbek az országos sorozatban szerepelnek majd, a 2010-es születésűek inkább a DVL-ben, de a lényeg, hogy mindenkinek lesz lehetősége játszani. Úgy érzem, jól dolgoztak a srácok, szorgalmasak voltak, a fizikai felkészülés jól sikerült, tehát a munka megvan bennük, a lehetőségeink is adottak, így az országos sorozatokban jó lenne az első négy hely valamelyikét, ezzel a kvalifikációt elérni. Ehhez persze a szerencsére is szükség lesz. Petrovai Márton kollégámmal nagyon jól tudunk együtt dolgozni, sokat tanulok tőle.”

 

A fiatal edző hozzátette: Szentesen alapozó edzőtáborban vettek részt, ahol a német regionális válogatottal tudtak kétkapuzni, és nem mellékesen magabiztosan győzni, emellett a 2010-esekkel egy szlovák tornán végeztek a 2. helyen.

 

„Biztató az eddig összkép, azt ígérhetem, senkitől nem ijedünk meg” – mondta Kutasi Rómeó.

 

Debreceni Nóra az előkészítő és a baby I-csapattal dolgozta végig a nyarat.

 

„Pozitívan tekintek vissza az augusztusra. Örültem, hogy a babycsapatba ennyien visszajöttek, a legtöbbször húsz-huszonöt gyerek volt az edzéseken, sokan a teljes tábort végigdolgozták. Voltunk három napot Cegléden, ami újdonság volt számukra, de csapatépítés szempontjából rendkívül hasznos volt. Örömmel várom az évkezdést velük” – mondta Debreceni Nóri, aki az előkészítősökkel is nagyon elégedett.

 

„Nagy és kis vizes tanfolyamot is tudtunk indítani, a gyereklétszám megközelítette a százat, ráadásul közülük sok gyerek bejelentkezett az egész évre, aminek nagyon örülünk. Ennyi gyerekből el lehet indítani egy labdás foglalkozást azoknak, akik nagy vízbe járnak hozzánk úszni, vagyis

lesz lehetőség belekóstolni a vízilabdázásba, így bővülnek a merítési lehetőségeink. Az is örömteli, hogy lányokból is sokan vannak, és nagyon jó hangulatú csapat jött össze a nyáron” – tette hozzá a szakember.

 

Truszka Levente a DVL gyermek III- és IV-bajnokságban szereplő csapatot vezeti.

 

„Nagy létszámban, motiváltan álltak bele a nyári munkába a gyerekek. Mindenféle szájhúzás nélkül végig csináltak minden feladatot, ami szükséges volt ahhoz, hogy azt mondhassam: hasznos volt a nyár a bajnokságra való felkészülésünkben. Összességében ugyanaz a célunk mindkét korosztályban: a folyamatos fejlődés. Izgatottan várom az új bajnoki idényt” – értékelte az eddig elvégzett munkát Truszka Levente.