Jól tanulnak és jól sportolnak – 2. rész

Jól tanulnak és jól sportolnak – 2. rész

  • Post category:Hírek

Klubunk vízilabda-szakosztálya a 2021-es szezontól már az UNI nevet is feltüntetve indul a bajnokságokban, miután a Széchenyi István Egyetem a klub együttműködő partnere lett.

Ennek köszönhetően tudunk életpályamodellt biztosítani a játékosok felé, és népszerűsítjük azt az eszmét, hogy a sport és a tanulás kiegészíti egymást.

Jelenleg az OB II-es férfi- és az OB I-es női csapatunkban is több játékos a győri felsőoktatási intézmény hallgatója. Ők beszéltek arról, miként tudják összeegyeztetni a két feladatot.

Szűcs Dániel

Szűcs Dániel 2011-ben Győrben kezdte a pályafutását, majd a fejlődése érdekében a fővárosba igazolt, a BVSC-ben szerepelt. Nyáron viszont visszatért nevelőegyesületébe, és az edzések, a meccsek mellett párhuzamosan az egyetemi tanulmányait is megkezdte.

„A rekreáció és életmód szakra járok, ott vagyok most elsőéves. Szerencsére sikerültek a félévi vizsgák. Azt gondolom, nem nehéz összeegyeztetni a feladatokat, mindenre lehet időt szakítani. Ami a bajnokságot illeti, jó lenne érmet szerezni, illetve mielőbb feljutni az OB I/B-be” – mondta Dániel.

Truszka Csanád

Truszka Csanád a Ferencváros és az OSC érintésével került Győrbe, ő is most kezdte meg egyetemi tanulmányait. Csanád testvére, Levente az utánpótlásunkban edzősködik, az ő személye is sokat számított a döntésben, hogy a fiatal játékos Győrben pólózik.

„Elsőéves vagyok a gazdálkodás-menedzsment szakon. Jól kell beosztani az időt és akkor nincs gond. Eddigi tapasztalatom ez, szerintem a két dolog jól kiegészíti egymást. A csapattal eddig jól szerepelünk, de úgy vélem, lépcsőfokonként kell haladni. A többi csoport csapatait, az erőviszonyokat nem ismerjük annyira, de bízunk abban, hogy minél előbbre tudunk majd végezni. Jó kis csapat van, sok a tehetséges fiatal” – fogalmazott Csanád.

Kovács Barnabás

Kovács Barnabás már másodéves hallgató, angol gazdálkodás menedzsment szakon.

“A tanulmányaim szerencsére nagyon jól sikerültek ebben a félévben, összhangba tudtam hozni az edzéssel. Úgy gondolom ebben az évben elkezdődött egy komolyabb csapat kialakulni a férfi OB II-ben, és így eredményesebbek tudunk lenni mint eddig bármikor” – mondta Barnabás.

Dorde Dzunic

A Széchenyi Egyetem évek óta nagy hangsúlyt fektet a nemzetközi hallgatók oktatására is, így nem meglepő, hogy egyesületünket is erősíti külföldi hallgató. A szerb származású Dorde Dzunic járműmérnöknek tanul, ősszel kezdte harmadik évét az egyetemen. “Nagyon szeretem ezt a képzést, jól szervezettnek tartom – az oktatás projektszemléletű, nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatra. A tanulás mellett vízilabdázom is a GYVSE OB II-es csapatában. Az edzéseket igazán élvezem, nagyon jók az edzők is. Idén szeretnénk feljebb jutni, ezért keményen dolgozunk” – tette hozzá Dorde.