Jó felkészülés volt

Jó felkészülés volt

Női OB I. 

GYVSE-UNI Győr–BVSC-Zugló 6–19 (2–3, 0–4, 2–6, 2–6)
Győr, Aqua Sportközpont, ob I-es női mérkőzés, 100 néző. V.: dr. Donauer, Kovács S.

GYVSE: Kiss E. – Farkas A., Fráter 1, Baksa, Vaszari, Török D. 1, Németh V., Huszti V. 1, Huszti D. 1, Mozbauer P., Finta 1, Dróth, Kurucz 1, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

BVSC: Kakas – Fekete F. 2, Mészáros 4, Alaksza D. 4, Kenderes, Farkas T. 1, Hnatyszyn, Leimeter 2, Batizi, Kele, Alaksza N., Gémes 5, Gyöngyössy 1, Pecz. Edző: Petrovics Mátyás.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Török Dorina emberelőnyből, Huszti Dóra centerből talált be. A vendégek nem hagyták magukat, és kiegyenlítettek. A szakasz legvégén, szinte a dudaszóval egy időben esett a BVSC harmadik gólja, így ők mehettek előnyben szusszanni, valamint az edzői intelmeket meghallgatni a medence szélére.
A második negyed elején míg mi kapufát dobtunk, a BVSC játékosa kilőtte a jobb felső sarkot (2–4). Egy ötméteresből növelhette volna előnyét a fővárosi gárda, de Torma és a kapufa közösen hárított. Támadásban nem igazán találtuk a fogást ellenfelünkön, és védekezésben sem voltunk kellően agresszívek. A BVSC gyakorlatilag a labdafelhozásban zavarta a játékosainkat, többször a dobóhelyzetig sem jutottunk el. Nőtt is a különbség (2–6), amit a félidő végéig egy ötméteresből elért góllal toldott meg a BVSC.
A harmadik negyedet is góllal nyitotta a vendégcsapat, mely lendületben is maradt, igaz, egy újabb ötméterest is elhibázott. Így is magabiztosan vezetett (2–9). Hosszú gólcsend tört meg a 4. perc elején, Fráter Lili talált az ellenfél kapujába. Volt erre válasza a BVSC-nek, ahogyan Kurucz Kata is eredményes volt egy megítélt ötméteres után. Szinte azonnal újabb könnyű gólt ajándékoztunk azonban az ellenfélnek. A zárófelvonás előtt 13–4-re vezettek a vendégek.
Az utolsó szakaszban sem változott a helyzet, a fővárosi alakulat elég könnyedén lőtte a gólokat, mi viszont küzdöttünk a ziccerbe kerülésért is. Erőben is fölénk nőtt a BVSC, mely végül magabiztosan győzött. Számunkra a fontosabb meccs majd szerdán jön a Szeged otthonában.

Vogel Zsolt: – Jól kezdtük a találkozót, de aztán kijött a játékosállomány közötti különbség. Összességében nem vagyok elégedetlen, mert a megbeszélteket hellyel-közzel megvalósították a lányok. A mérkőzést mi elsősorban a szerdai, számunkra sokkal fontosabb találkozóra való felkészülésre használtuk fel.

Petrovics Mátyás: – A győriek az elején kicsit megleptek bennünket, de azért nem vagyunk ijedősek. Utána jobban teljesítettünk, viszont egy ilyen álmos kezdés a nagyobb meccseken végzetes lehet, erre oda kell figyelnünk.

Farkas Adél: – Gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten nyertek. Mi igyekeztünk olyan játékelemeket élesben gyakorolni, amire esetleg szerdán, a Szeged ellen szükségünk lehet. Azt gondolom, ezen a téren voltak jó dolgaink.

Gémes Alexa: – Nem jól kezdtük a találkozót, erre valóban oda kell majd figyelnünk a folytatásban, mert nem engedhetjük el az ellenfeleket. Utána viszont jól teljesítettünk, sok gólt lőttünk, ami fontos, mert ezen a téren akadtak gondjaink az elmúlt időszakban.