Gőzerővel halad a felkészülés Vogelt Zsolt csapatainál

Gőzerővel halad a felkészülés Vogelt Zsolt csapatainál

  • Post category:Hírek

Vogel Zsolt irányításával több hete dolgozik az OB I-es felnőtt női csapat és az országos bajnokságban szereplő serdülő- és ifjúsági együttes. A három gárda között egyébként jelentős az átfedés.

 

„Nagyjából azt lehet mondani, hogy a felkészülés első etapjának a végén vagyunk, inkább a fizikai felkészítésen volt a hangsúly eddig” – foglalta össze az eltelt időszakot Vogel Zsolt.

A csapat egyébként a múlt héten Horvátországban szerepelt egy tornán. „Folyamatosan gyakoroltuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket egész évben játszani szeretnénk. Még kicsit fáradtabbak voltak a lányok, ennek ellenére nagyon jól bírtuk a mérkőzéseket. Le tudtuk mérni, hol is tartunk” – folytatta vezetőedzőnk.

A szezon októberben 8-án a Magyar Kupával kezdődik, majd egy hétre rá már a bajnokságban küzdenek a csapatok.

„Van még tehát időnk, és az mindenképpen pozitív, hogy nagyon nem cserélődött ki a játékosállományunk. Hárman érkeztek, a kapusposzton pedig két sajátnevelésű játékossal oldjuk meg a feladatokat. Ami a célokat illeti, játékminőségben mindenképpen szeretnénk előbbre lépni, eredményességben meglátjuk. Az erőviszonyok még nem körvonalazódtak, de komoly változást nem várok, várhatóan most is a Szeged és a Tatabánya lehet a legnagyobb rivális, de bízom abban, hogy a III. kerülettel és a Szentessel is szoros meccseket tudunk játszani, akár pozitív végkifejlettel is” – tette hozzá Vogel Zsolt.

Plejade Nemzetközi Kupa, 1. hely

 

Fejlesztik az utánpótlást

Ami az utánpótlást illeti, a gyermekcsapatot Antalóczy Dorka vezeti. Vogel Zsolt elmondta: vannak kifutó korcsoportok, a 2004–2006-os kevesebben vannak, 2009-től lefelé viszont szélesíteni próbálják a bázist.

„A gyermekcsapattól kíváncsian várom, mit tudnak, a másik két korosztállyal pedig remélem, tudunk meglepetéseket okozni” – tette hozzá a szakember.