Egy gólra a bravúrtól

Egy gólra a bravúrtól

GYVSE-UNI Győr–Szeged 9–10 (1–1, 3–5, 1–2, 4–2)
Győr, 300 néző. V.: Kovács S., Kollár.

GYVSE: Torma – Farkas A., Fráter, Baksa, Vaszari, Török D. 1, Németh V., Huszti V. 1, Huszti D. 4, Kovács P. 1, Mozbauer P., Dróth, Kurucz 2, Kiss E. Edző: Vogel Zsolt.
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Miklós 3, Jenei 1, Tátrai 3, Ráski 2, Pap, Bicskei, Korom, Botka 1, Hasznos, Kucsera. Edző: Varga Tamás.

Kihagyott helyzetünkkel kezdődött a mérkőzés, majd a vendégek is dobtak egy kapufát. A következő támadást viszont már gólra váltották a vendégek, ám Huszti Dóra révén gyorsan jött az egyenlítés. A sajátnevelésű Torma Luca remekelt a negyedben a kapuban, viszont újabb gólt mi sem tudtunk szerezni.

A második nyolc percben Huszti Dóra második góljával – távolról talált be – megszereztük a vezetést, ezúttal a Szeged két gyors találattal válaszolt, így megfordította az eredményt. Huszti Vanda szép kapufás góllal egyenlített, testvére, Dóra harmadik góljával pedig újfent nálunk volt az előny. A negyed hajrájában viszont megint szegedi gólok estek, így két negyed után a vendégek voltak előnyben (4–6).

A harmadik negyedben a szegediek növelték a különbséget, majd egy szép góllal szépítettünk. Volt esély arra, hogy egy gólra feljöjjünk, de kimaradtak a ziccerek. Ahogy az lenni szokott, büntetett is a Szeged (5–8). A szakasz hajrájában már nem esett újabb gól.

A zárófelvonásban nagyot hajrázott csapatunk, de mikor felcsillant az esély, a Szeged rendre betalált. Az utolsó öt perc előtt 10–7-re vezettek a vendégek. Egy ötméteressel közelebb zárkóztunk (8–10), majd egy újabb büntető a játékvezetők szerint a „gólvonalra” pattant. Egy másik esetnél viszont nekünk kedvezett az ítélet, így már csak egy gól volt a hátrányunk (9–10). Egyenlíteni azonban nem sikerült. Csapatunk nagyot küzdött, de ez csak a minimális különbségű vereséghez volt elég.

Vogel Zsolt:Jó meccs volt. Amit vártam, meg tudtuk valósítani. Kissé rutintalanok vagyunk, elizgultuk a helyzeteket. A fejünk, a szívünk a helyén volt. A végén újra szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. A védekezésben van hiányérzetem. Volt egy időszak, amikor nem koncentráltuk eléggé. Megcsináltuk ugyan, amit kértem, de nem jó távolságból.
Varga Tamás:Azzal vagyok elégedett, amit szívből tett hozzá a csapat. A győrieknek gratulálok, hogy egy ilyen dolgot létrehoztak, itt vannak az ob I-ben. A hazaiak jól használták ki a hibáinkat, kicsit leromboltuk, amit eddig felépítettünk.
Torma Luca:Sokáig meccsben tudtunk maradni, megnehezítettük a Szeged dolgát. Fiatal csapat vagyunk, még van hova fejlődnünk.
Tátrai Szonja: – Nagyon kemény, küzdős meccs volt. Sokat hibáztunk, így igazából csak a három pontnak örülhetünk.