Bronz után aranyra hajt Torma Luca

Bronz után aranyra hajt Torma Luca

  • Post category:Hírek

Beszámoló a Belgrádban megrendezett lány U18-as világbajnokságról

Bronzérmes lett az U18-as női világbajnokságon a magyar vízilabda-válogatott Belgrádban. A csapat egyik kapusa klubunk tehetsége, Torma Luca volt, aki két évvel fiatalabbként került be a korosztály legjobbjai közé.

„Nagyon élveztem a vb-t, hatalmas lehetőség volt nekem is. Örülök, hogy három meccsen, így a harmadik helyért vívotton is védhettem. Azt gondolom, nagyon jó csapatunk volt, összeálltunk, talán ennek is köszönhető, hogy dobogón tudtunk zárni” – mondta Luca, akinek a bronzcsatán nem volt védeni valója, a másik két összecsapáson viszont hatástalanított lövéseket.

Forrás: facebook.com/waterpoloserbia

 

„Az utolsó meccsen nem akadt dolgom, a többiek remekül blokkolták a lövéseket” – mondta nevetve a fiatal kapus, aki sokat nem pihenhet, mert szerdától Egerben már folytatja is munkát. Ezúttal saját korosztályában, az U16-ban. Nekik Görögországban rendezik meg a világbajnokságot.

„Szeretnénk nyerni, úgy vélem, minden esélyünk megvan erre, de ehhez végig nagyon koncentráltnak kell lennünk, nem szabad, hogy hullámvölgybe kerüljünk” – beszélt az esélyekről tehetséges kapusunk, aki május vége óta edzőtáborról edzőtáborra jár, de ezt egy cseppet sem bánja.

„Sok pihenőm nem volt, de szeretem a vízilabdát, ezek hatalmas lehetőségek számomra. Ebben segít az iskolám is, köszönöm, hogy az év utolsó heteire elengedtek, enélkül a világversenyeken való szereplésem nem valósulhatott volna meg” – mondta végezetül a Kazinczy-gimnázium tanulója, aki szeptembertől 10. osztályos lesz.