Bentmaradtunk!

Bentmaradtunk!

Tatabánya–GYVSE-UNI Győr 5–6 (1–1, 1–3, 1–1, 2–1)
Budapest, női ob I, rájátszás a 9. helyért, 3. mérkőzés. V.: Füzesi, Csizmadia.

Tatabánya: Sós – Zantleitner H., Zantleitner N., Zink, Orbán 2, Zöld, Gresó, Sóti 1, Rajna 1, Cser, Szedlák 1, Bozsó, Kovács J., Marsi. Edző: Bicskei Péter
GYVSE: Horváth A. – Farkas, Fráter, Horváth D., Vaszari 3, Török, Antalóczy, Huszti V. 1, Huszti D, Németh V., Kiss A., Dróth, Kurucz 2, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

Ahogyan az várható volt, nagy küzdelmet hozott a találkozó. Elsősorban a védekezésre helyezte a hangsúlyt mindkét fél, az első negyed közepén egy gyors gólváltást leszámítva nem tudott betalálni egyik fél sem. A második nyolc percben viszont mi domináltunk, elhúztunk 4–1-re. Két másodperccel a vége előtt hiába lőtt gólt Vaszari, a tatabányaiak ilyen rövid idő alatt is tudtak szépíteni.

A harmadik szakaszban sem változott a játék képe, ismét elléptünk háromra, de egyet ebből lefaragtak a „hazaiak”, akik aztán a zárónegyedben ki is egyenlítettek (5–5). Óriási izgalmakat hozott a hajrá. Kevesebb mint két perccel a vége előtt Huszti Vanda góljával megint nálunk volt az előny, majd kivédekeztünk egy emberfórt, majd mi kerültünk létszámfölénybe, de nem tudtuk kihasználni. Támadhatott a Tatabánya az egyenlítésért, de támadóhibát fújtak a játékvezetők, a maradék pár másodpercet pedig rutinosan lepörgettük, így 2–1-re megnyertük a párharcot, mellyel kiharcoltuk a biztos bennmaradást.

Vogel Zsolt:Végletekig kiélezett mérkőzés volt, ahogyan vártuk, nagy csatát vívtunk egymással. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült elérni a célunkat. Köszönjük mindenkinek – különösen a klubnak és a városnak – a támogatást.