Szép eredmények az Orka-kupán

Szép eredmények az Orka-kupán

Székesfehérvár adott otthont a szinkronúszó Orka-kupának, melyen hét nemzet mintegy 600 sportolója versenyzett.

A Győri Vízisport Egyesület harminc versenyzővel indult, és ért el szép eredményeket a megmérettetésen. Kezdő versenyzőink kötelező elemekkel szerepeltek, közülük a dobogó második fokára állhatott fel korcsoportjában Veszprémi Júlia és Nagy Dóra. Harmadik lett Tóth Virág és Kovács Míra. Duó versenyszámban első helyen végzett Józsa Szonja-Pintér Dorottya, második helyezett lett Hegyi Lujza-Varga-Bándy Hanna, Schmelczer Amira-Szemes Eszter. A dobogó harmadik fokára állhatott fel Békési Franciska-Varga Lili és Kiss-Gergely Sára-Pintér Regina. Utóbbi két kislány kiegészülve Gazsó Boglárkával és Kozma Szofival csapat versenyszámban a két évvel idősebbekkel együtt versenyezve a második helyet szerezte meg.

A FINA kombinációs kűrrel induló utánpótláscsapatnak nem volt könnyű dolga, friss kűrjükkel, legfiatalabb indulóként magyar, cseh és szlovák élcsapatokkal versenyeztek. Tisztes helytállással a hetedik helyen végeztek. A csapat tagjai: Pintér Borbála, Bódi Kamilla, Ódor Csenge, Huszár Hanna, Szemes Eszter, Schmelczer Amira, Pintér Dorottya, Józsa Szonja.

Tavasszal még hazai és külföldi versenyek is várnak a lányokra. Az egyesület továbbra is várja a szinkronúszni vágyó, úszni már tudó, 6-8 éves gyerekek jelentkezését. Érdeklődni lehet dr. Kovácsné Juhász Mártánál (30/637-7998) és Pintérné Varga Eszternél (30/650-3716).