Kezdődik a szezon

Fejlődő győri pólósok

 
Hétvégén kezdődik a vízilabdaszezon. Szombaton az ob II Nyugati csoportjában Székesfehérvárra látogat a Győri VSE csapata, ahol előbb a PTE (12 óra), majd a Fehérvár SE (14 óra) lesz az ellenfél.
 
Vasárnap a DVL gyermek IV-bajnokságban a szombathelyi uszodában száll vízre a csapat: 10 órakor a házigazda AVUS, 14 órakor Pápa ellen.
 
Emellett a hétvégén rendezik meg a győri Aqua Sportközpont 33-as medencéjében a II. Győr-kupa gyermek lány tornát, melyen az FTC, a ZF-Eger, az OSC és természetesen a Győri VSE küzd egymással. Szombaton négy (11, 12, 15 és 16 óra), vasárnap két mérkőzés lesz (10 és 11 óra).
 
Ennek apropóján megnéztük, hány csapattal és milyen célokkal vágnak neki a szezonnak a győri vízilabdások.
Ábrahám Csaba szakosztály vezető elmondta nyolc csapatban mintegy 100–120 gyerek küzd rendszeresen a bajnokságokban.
A legkisebbek a baby korosztályban versenyeznek, itt fiúk, lányok még vegyesen szerepelnek. A fiúknál négy csapatot indítunk a bajnokságokban, a DVL gyermek III- és IV-, valamint az országos gyerek- és serdülőbajnokságban. A lányoknál mind a gyerek, mind a serdülő, mind pedig az ifi korcsoport az országos mezőnyben indul” – kezdte az elnök, aki hozzátette, a piramis csúcsán szereplő ob II-es férficsapatban elsősorban a serdülő fiúk kapnak bizonyítási, pontosabban tanulási lehetőséget.
„Az elsődleges cél, hogy ezek a gyerekek nagyobb terhelést kapjanak, s mielőbb megedződjenek, tanuljanak az idősebbektől. A lányoknál további fejlődést várunk, illetve szeretnénk, ha a létszám is nőne, hiszen a lányokat nehezebb megnyerni ennek a sportágnak, mert hamar kiderül számukra, mennyit kell dolgozni.
Pőcze Panna idei korosztályos EB-szereplése azonban adhat egy lökést, továbbá az is, hogy gyakorlatilag minden korosztályban vannak játékosaink a tehetséggondozókban, ami gyakorlatilag a válogatottság előszobájának tekinthető” – folytatta Ábrahám Csaba.
A fiúknál is elkezdte a klub azt a folyamatot, mely a lányoknál nagyjából öt éve megkezdődött, s várhatóan jövőre ott is lesz a gyermek és serdülő korosztály mellett az ifiknél is országos bajnokságban szereplő együttes. A fiúknál is vannak tehetségek, s ott is bekerülnek a „válogatottba” az arra érdemesek, így az augusztus végi vízilabdás napon a régiós válogatottakban is jól teljesítettek a győri fiatalok.

A klubvezető elmondta: az egyetemen is keresik a volt vízilabdázókat, s amennyiben az új hallgatók között találnak egy csapatra való játékost, az egyetemi-főiskolás bajnokságba is beneveznének. Itt olyan nagy múltú egyetemek indítanak rendszeresen csapatot, mint a Semmelweis, a pécsi, a debreceni vagy a szegedi felsőoktatási intézmény.