Fiú Utánpótlás Országos Nyári Kupák

  • Post category:Vízilabda

Erős ellenféltől, súlyos vereségek

Lezajlott az Utánpótlás Fiú Nyári Kupák második játéknapja. Csapataink a Fehérvár VSE-t fogadták. Kellemes nyári napon, ideális körülmények között, az Aqua uszoda nyitott 33-as medencében rendeztük a találkozókat.

Előzetes várakozásaink alapján kemény küzdelmekre számítottunk. Ellenfelünk évek óta az országos bajnokság “A” csoport alsóházának meghatározó szereplője.

A várakozásoknak megfelelően kemény mérkőzéseket vívtunk sajnos kevés sikerrel.

Eredmények:

Lemhényi Dezső Országos Vízilabda Ifjúsági Kupa

Fehérvár VSE – Győri VSE 13 : 4

Vízvári György Országos Vízilabda Serdülő Kupa

Fehérvár VSE – Győri VSE 14 : 7

Szívós István Országos Vízilabda Gyermek Kupa

Fehérvár VSE – Győri VSE 15 : 3

Dubinák Péter, a serdülő és ifjúsági csapat edzője: “A mérkőzések hangulatán érződött a srácokon a megilletődöttség, kissé jobban tisztelték az ellenfelet, mint kellett volna. Ennek ellenére az ifi meccs első fele a tervek szerint történt, tudtuk tartani a főleg idősebbekből álló ellenfelünkkel a lépést. Az első negyed 4:1 eredménye teljesen elfogadható. A második negyedet 3:2 nyertük. Szervezetten védekeztünk, néha már látványos akciókat csináltunk. Aztán a harmadik és negyedik negyedre elfogytunk, elfáradtunk. Ugyan a kapott három és négy gól teljesen vállalható, de a válaszra már nem maradt erőnk. Alapjában jól teljesített a csapat. A serdülőtől talán kicsit többet vártam. Szerintem nem reális az ekkora gólkülönbség a két csapat között. Az biztos, hogy látszott a srácokon a fáradtság, lehet, hogy az ifi meccs sokat kivett belőlük, és azt is gondolom, hogy kissé tudásuk alatt pólóztak a fiúk. Munkából érkeztünk a meccsekre, a múlt hét óta is inkább az alapozásra koncentrálunk, készülünk a bajnokságra. Az ilyen meccsek acélozzák a srácokat, hiszem, hogy kemény munkával jönnek majd az eredmények is.” 

Hargitai Attila a gyermek csapat edzője: “A mérkőzés első fele még úgy ahogy talán elfogadható volt, a 3. és 4. negyed azonban borzalmas. Hiányosságok voltak védekezésben és támadásban egyaránt. Kemény mérkőzés volt, tudom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között. Szerintem egy kis blokk is volt a fejekben. Ami viszont jól jön, küzdöttünk, valamint látszik, van még mit fejlődni, sok munka vár még ránk.”