Dicséretet érdemelnek a csapatok

  • Post category:Vízilabda

Markovits Kálmán bajnokság és DVL Fiú Gyermek IV. bajnokság

Fehérvár VSE–Győri VSE 12–7 (3–2, 3–2, 4–1, 2–2)
Budapest, Tüzér utcai uszoda, Markovits Kálmán-gyermekbajnokság.
GYVSE: Somogyi Mirkó – Szenczi Flórián 2, Hateier Mátyás 2, Balogh Ákos, Tatai Patrik, Varga András, Bakonyi Benjamin, Lázár Zsombor, Sass Levente, Baross Gerzson Károly 3, Svec András Áron, Horváth Zsombor, Raffai Ruben, Kovács Máté. Edző: Hargitai Attila.

 
Soproni VSE–Győri VSE 4–9 (0–3, 0–2, 3–3, 1–1)
Győr, Aqua Sportközpont, DVL gyermek IV-bajnokság.
GYVSE: Tóbiás Bence – Szenczi Flórián 3, Paár Balázs, Raffai Ruben 1, Bakonyi Benjamin, Varga András 1, Erős Benedek, Lázár Zsombor 1, Sass Levente 1, Somogyi Mirkó, Svec András Áron 1, Horváth Zsombor, Kovács Máté 1, Szaszák Péter. Edző: Hargitai Attila.

Győri VSE–AVUS 5–6 (1–0, 1–3, 1–3, 2–0)
Győr, Aqua Sportközpont, DVL gyermek IV-bajnokság.
GYVSE: Tóbiás Bence – Szenczi Flórián 2, Paár Balázs, Raffai Ruben 1, Bakonyi Benjamin 1, Varga András, Erős Benedek, Lázár Zsombor, Sass Levente 1, Somogyi Mirkó, Svec András Áron, Horváth Zsombor, Kovács Máté, Szaszák Péter. Edző: Hargitai Attila.

Hargitai Attila: – A Fehérvár az egyik legerősebb csapat. Nem jött jókor, hogy a pénteki edzésen a kapusunk megsérült, így egy volt kapus, aki már mezőnyjátékos, védett, a kötelezőket hozta is. Az első félidőben szépen tartottuk magunkat, majd meccs közben megsérült a centerünk, s ezt kihasználva kezdett elhúzni az ellenfél, s nyert is. Az látszik, hogy előbbre tartanak a fehérváriak, de az első félidő biztató volt. Célunk a folytatásban, hogy csökkentsük a hátrányt ezen csapatokkal szemben. Másnap a DVL-ben a két legerősebb csapattal találkoztunk. A Sopron tűnt könnyebbnek, ez be is jött, remek védekezéssel nyertünk. A négy kapott gól nagyon jó, támadásban pedig önzetlenek voltunk. A szombathelyiek elleni találkozó a csoportelsőségről döntött. Kemény, végig szoros meccs volt, jól szálltunk be a játékba, a vezetést is megszereztük, majd a hibáinkból ellépett 6–3-ra az ellenfél, ahonnan nagy küzdéssel egy gólra visszajöttünk, de többre nem futotta az erőnkből. Másodikként zártunk a csoportban, a play off után dől el, hogy tudjuk-e a felsőházban folytatni.