Vereség a riválistól

Vereség a riválistól

  • Post category:Hírek
UNI Győr-GYVSE–Szeged 6–9 (1–2, 1–3, 1–3, 3–1)

Győr, OB I-es női mérkőzés. V.: Varga Cs., Kevi.
 
UNI Győr: Szombathelyi – Rádli 1, Kenderes 1, Finta Zs., Molnár D., Finta K., Párkányi, Petik 1, Klemm 1, Hetzl, Szedlák 2, Fogarasi, Drávucz, Szabó I. Edző: Hargitai Attila.
 
Szeged: Gyöngyösi – Szabó K., Baksa 3, Pap 1, Tátrai, Bocskay 1, Torma, Gálicz, Pádár 2, Miklós, Botka, Hasznos, Bereczki 2, Tóth F. Edző: Szabó Tamás.
 
Nem kezdtük jól a meccset, bő egy perc alatt kétgólos hátrányba kerültünk. Ez kicsit rá is nyomta bélyegét a játékunkra. Nagyjából három perc kellett, hogy kicsit megnyugodjunk, Klemm révén az 5. perc közepén sikerült szépítenünk. Újabb gól azonban nem esett ebben a negyedben.
 
A második nyolc perc elején ötméterest rontottunk, a felső léc kisegítette a szegedieket. A túloldalon ugyanakkor a Szeged nem rontotta el a büntetőt. Szerencsénk sem volt, távolról is a kapufát találtuk el, így nem tudtunk egy gólra feljönni. Szerencsére a szegediek is a kapufát találták el. A félidő hajrájában újabb szegedi ötös után már 4–1 volt a vendégeknek. Nem sokkal később egy emberelőnyt gólra váltottunk. Egy perccel a szakasz vége előtt a negyedik ötméterest lőtték be a vendégek (2–5).
 
Szegedi kapufával folytatódott a mérkőzés, nem sokkal később viszont már gólnak örülhettek a vendégek. A negyed 3. percében újra a kapufát találtuk el emberelőnyben. Góllal büntette a hibáinkat a Szeged, így nagyon nehéz helyzetben voltunk (2–7). Egy távoli bombával belekapaszkodtunk az utolsó szalmaszálba, de a szakasz szegedi góllal zárult (3–8).
 
A zárófelvonásban egy perc után mi lőttük az első gólt. Hamar jött a válasz. Kettős emberelőnyből kétszer is kapufát lőttünk. Öt perccel a vége előtt ötöshöz jutottunk, Petik biztos kézzel értékesítette (5–9). Újabb perc elteltével Rádli lőtte ki a hosszú sarkot (6–9). Közel voltunk a mínusz kettőhöz, de a kapufa megint nem volt velünk. Az idő vészesen fogyott, nem is tudtunk már újabb gólt szerezni. A rossz kezdés meghatározta a mérkőzést, fájó vereséget szenvedtünk közvetlen riválisunk ellen.
 
Hargitai Attila: – Nehéz ilyenkor okosat mondani. Az biztos, a meccs elején kaptunk két-hráom olyan gólt, amilyet nem kaphatunk. A harmadik negyed végéig hitehagyottá váltunk. Küzdöttünk, hajtottunk, ez a minimum. Ki kell elemezni a meccset. Most derül ki igazán, milyen csapat vagyunk. Fejben kell összerakni magunkat.
 
Petik Panna: – A Szeged nagyon jól játszott. Mi nem pörögtünk fel annyira, nem is kezdtük jól a meccset. Pedig készültünk a játékukra, mégsem tudtuk megakadályozni ebben őket. A helyzetek is kimaradtak. Menni kell tovább, fel kell állni, tanulni a hibákból.
 
Szabó Tamás: – Ez volt a célunk, sokat készültünk a mérkőzésre. A játékban voltak hibák, de nagyon büszke vagyok a lányokra, mert amit elöl nyújtottunk, az a szezon legjobb teljesítménye volt. Ehhez párosult egy olyan védekezés, melyet szívvel-lélekkel hajtottunk végre. Végre elhittük, hogy képesek vagyunk erre a játékra.
 
Tátrai Szonja: – Mindkét csapat keményen küzdött. Nagyon ki voltunk éhezve erre a játékra. Hátradőlni nem szabad, hiszen ugyanolyan kemény meccsek várnak ránk, és már a rájátszásra kell készülnünk.