Változások az egyesületnél

Változások az egyesületnél

  • Post category:Hírek

A hosszabb nyári szünetet követően beindult az élet a győri vízilabdásoknál. A női ob I-ben szereplő UNI Győr-GYVSE-nél több változás is történt a keretben, míg a szakmai stáb bővült. A vezetőedző Vogel Zsolt maradt akinek munkáját Hargitai Attila másodedzőként segíti.

„A két szakember között egészséges munkamegosztás lesz – kezdte Ábrahám Csaba elnök. – Szakmai szeretnénk előrelépni, azzal, hogy két edző dolgozik a lányokkal, jut idő videóelemzésre, egyéni képzések posztok szerint, akár az edzésen belül is. Azért is lesz fontos, hogy minél több munkát végezzen a csapat, hiszen jelentős változások történtek a keretben.”

A távozók listája már végleges. Az egyik legnagyobb veszteség egyértelműen Torma Luca Egerbe igazolása, ám a 2006-os születésű kapus – aki a felnőtt válogatottban is bemutatkozott már – fejlődése szempontjából elengedhetetlen volt a bajnokhoz szerződése. Szintén nem Győrben pólózik tovább Huszti Dóra és Török Dorina, ők ketten a III. kerületben folytatják, Gálicz Zsófia, aki Szegedre igazol. Iskola elfoglaltság miatt befejezi pályafutását Vaszari Julianna és Kurucz Kata, valamint egyéb okok miatt Huszti Vanda is.

„A játékosok pótlás folyamatban van. Ami már biztos, hogy Molnár Daniella és Párkányi Réka Egerből hozzánk kerül, a kapuba Szombathelyi Gerdát szerződtettük az UVSE-ből és még egy kapussal tárgyalunk. Biztos érkező Petik Panna a Fradiból és Kenderes Laura a BVSC-ből” – folytatta Ábrahám Csaba, aki hozzátette: minden csapat erősödik, de a 7–8. hely megszerzése az elsődleges cél. Ami változás, jövőre a 10. helyezett már biztosan kiesik, nem játszik osztályozót, így még nagyobb harc várható majd a bennmaradás kiharcolásáért. Ami az utánpótlást illeti, a lányoknál az országos bajnokságokban szerepelnek a győriek, a gyerek- és serdülőcsapatot Antalóczy Dorka, az ifjúságit Hargitai Attila irányítja. A fiú országos gyerekbajnokságban szereplő csapat edzője Kutasi Rómeó, a serdülőket, az ifiket, az ob II-es és az egyetemi csapatot Petrovai Márton irányítja. Neki komoly szakmai tapasztalata van, az Eger ob I-es férficsapatának is volt vezetőedzője. A DVL-babycsapatot Debreceni Nóra és Hargitai Attila közösen irányítja, a gyerek III- és IV-bajnokságban szereplő együttest Truszka Levente vezeti. Egyelőre még kérdés, hogy a gyerek II-, I- és a DVL serdülőcsapat kikkel készül.