Torma Lucát még Gerendás György is dícsérte

Torma Lucát még Gerendás György is dícsérte

GYVSE-UNI Győr–FTC Telekom 4–16 (1–4, 0–4, 0–2, 3–6)
Győr, 189 néző. V.: Pintér, Kevi

GYVSE: Torma – Farkas A., Fráter, Baksa, Vaszari 1, Török D. 1, Németh V., Huszti V. 1, Huszti D., Kovács P., Finta, Dróth, Kurucz 1,  Mozbauer. Vezetőedző: Vogel Zsolt.
FTC:  Csehó-Kovácsné – Petik, Máté 2, Regős 1, Pőcze 3, Kövesdi 3, Koopman 1, Nagy L., Kuna 2, Vályi 1, Felkai, Dömsödi 3, Awad, Neszmély Vezetőedző: Gerendás György

Jövő héten Olaszországba utazik az Euroliga-selejtezőre az FTC, így Gerendás György  a csapatkapitány Tóth-Csabai Dóra mellett Illés Anna és Valentin Kamilla játékától is eltekintett, míg a túloldalon a GYVSE szlovák válogatott kapusa, Kiss Emőke hátproblémák miatt ezúttal nem került be a keretbe. A veretlen fővárosiak az első perctől irányították a mérkőzést, ám Torma Luca védéseinek köszönhetően nem sikerült sokáig komoly előnybe kerülniük. A szoros védekezést viszont jól alkalmazta a Fradi, így kevés lövőhelyzetet sikerült kidolgozni az Uni-Győrnek, az első félidőben kialakult 7 gólos különbség így reálisnak tűnt. (1-8)

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, mindkét edző igyekezett minden játékosának megfelelő játékpercet adni – Gerendás György olykor sort is cserélt. A harmadik negyedben Torma Luca volt a főszereplő, volt, hogy egy támadáson belül több lövést is hárított, akcióból 67%-os védekezési mutatóval zárt, és a Fradi 4 büntetőjéből csak egyet tudott bedobni. A zárófelvonásban aztán már a győriek is lőttek szép gólokat, a hajrára pedig beállt Mozbauer Panna is, aki mindjárt meg is fogott egy lövést. A végén 16-4-es fővárosi sikert mutatott az eredményjelző, ami azt is mutatja, hogy védekezésben megint sikerült egy kicsit előrelépni a házigazdának.

Vogel Zsolt: – A mérkőzés egyes szakaszaival lehetek elégedett. Szám szerint talán a realitás talaján vagyunk, de azért ha Luca nem így véd, akkor csúnya is lehetett volna a vége.

Gerendás György: – Én azt kértem, hogy figyeljünk oda a szoros védekezésre, ezt jól megoldották. Megismertünk egy csapatot, akik küzdenek, hajtanak és van egy nagyon tehetséges kapusuk, ami a magyar pólónak is nagyon fontos.