Nagyüzem a hétvégén – mindenki medencébe ugrik majd

Nagyüzem a hétvégén – mindenki medencébe ugrik majd

Rutinszerzés a lényeg

Szombaton a DVL gyermek I-bajnokságban Tatabányán ugrik vízbe a csapatunk, előbb 11 órakor a Sopron B, majd 14-kor a Dorog lesz az ellenfelünk.

Lajtai Andor edző: „Ezúttal a fiatalabbakkal vágunk neki a meccseknek, lesz olyan, aki két évvel fiatalabb a korosztálynál. Ettől függetlenül azt várom, hogy jó meccseket játsszunk, a lényeg a rutin- és a tapasztalatszerzésen lesz.”


Nehéz hétvége előtt

Szombaton a férfi ob II-ben a soproni uszodában csapatunk 13 órakor a Kanizsa, 15-kor a Fehérvár VSE ellen száll vízbe.

Dubinák Péter edző: „Nehéz hétvége vár ránk, két közvetlen üldözőnkkel játszunk. Bízom azonban a csapatomban, remélem, számunkra jó eredménnyel zárul ez a két meccs.”


A tisztes helytállásért

Vasárnap az Aqua Sportközpont 33-as medencéjében az UVSE-t fogadják az országos utánpótlás-bajnokságban szereplő csapataink. Délelőtt 10 órakor a serdülők, 11.15-kor a gyermekek, 12.30-kor az ifjúságiak meccse kezdődik.

Hámori Péter, a gyermekcsapat edzője: „Megbeszéltük a lányokkal, hogy itt az a cél, minél kisebb legyen a gólkülönbség. A védekezésre kell nagyon odafigyelni. Szeretném, ha mindenki küzdeni, hogy minél nehezebb feladata legyen az ellenfélnek. Emellett az emberelőnyös szituációkat is gyakorolni kell, mert az még nem nagyon megy.”

Vogel Zsolt, az idősebbek edzője: „Az UVSE a legerősebb csapat az utánpótlásban. Gyakorlatilag két sorral és nagyon jó fizikummal rendelkeznek. Sebességben, mozgásban, gondolkodásban is a mezőny fölött állnak. Tőlünk a maximum kell, hogy kicsit megtörjük a lendületüket. Ha az agresszivitásukat fel tudjuk venni, akkor elérhetjük ezt a célt serdülőben és ifiben is.”


Közelítenénk az ellenfélhez

Vasárnap szintén az Aqua Sportközpont 33-as medencéjében rendezik a fiú utánpótlás országos bajnokság aktuális fordulóját: a Tatabánya ellen 14 órakor kezdenek a gyermekek, 15.30-kor a serdülők, 16.45-kor pedig az ifik.

Hargitai Attila, a gyermekcsapat edzője: „Hasonlóan kemény meccs lesz, mint az előző fordulóban a Fehérvár elleni. A Tatabánya gyors, lefordulós játékát figyelemmel, és koncentrációval szeretnénk megfékezni. A támadásainkban több magabiztosságot várok el, csak így lehet keresnivalónk a mérkőzésen.”

Dubinák Péter, az idősebbek edzője: „Azt gondolom, ellenfelünk jelenleg előbbre tart. Szeretnénk a tavalyihoz képest közelebb kerülni hozzájuk.”


Élesben gyakorolhatnak

Vasárnap a DVL baby I-bajnokságban Tatabányán játszik csapatunk, 10 órakor a házigazda, 12 órakor a Dorog lesz az ellenfél.

Kutasi Rómeó edző: „Mivel nem számolják az eredményt ebben a korosztályban, így nem is az a fontos, ki nyer vagy veszít, hanem az, hogy rutint szerezzenek a gyerekek, élesben gyakorolják azt, amit edzésen is megcsinálnak már.”