Mozgalmas hétvége vár ránk

Mozgalmas hétvége vár ránk

  • Post category:Hírek

Férfi OB II, női OB I, lány országos bajnokság és DVL gyermek IV-en szerepel egyesületünk.

 

Egy győzelem kell a felsőházhoz

Szombaton Pécsen rendezik a férfi ob II-es bajnokság újabb fordulóját. Csapatunk 11.30-kor a házigazda pécsiekkel, 13.30-kor a Kanizsa VSE ellen mérkőzünk.

Hargitai Attila edző így nyilatkozott az elvárásairól: „Egy győzelem elég lenne a felsőházba jutáshoz, de a dolog ennyire nem egyszerű. A Pécs ebben az idényben is talán az egyik legjobb erőt képviselő csapat, míg a Nagykanizsa is jó erőt képvisel. A januári felkészülés úgy gondolom, rendben volt, meg tudtuk valósítani az elképzeléseimet, jutott a fizikális felkészülés mellett némi idő a taktikai dolgok pontosítására, új dolgok gyakorlására. Szeretnénk, ha a felsőházban tudnánk folytatni itt is a bajnokságot, ezért mindent meg is teszünk.”

 

Sokat dolgoztak a lányok

Vasárnap a lány országos bajnokságban Budapesten, a Széchy Tamás Uszodában a KSI ellen játszanak utánpótláscsapataink, a meccsek 10 (serdülő), 11.15 (gyermek) és 12.30 (ifjúsági) órakor kezdődnek.

Antalóczy Dorka, a gyermek- és serdülőcsapat edzője: „A januári időszakban sok munkát tettünk bele a felkészülésbe, igaz, nem mindig teljes létszámban voltunk, sok volt a hiányzó, de aki volt, mindent megtett, becsülettel dolgozott. Serdülőben előbbre tart a KSI, itt a védekezésen lesz a hangsúly, megpróbálunk minél kevesebb gólt kapni. A gyerek korosztályban ősszel két góllal kaptunk ki, most szeretnénk még szorosabb meccset játszani, ha lehet megfordítani az eredményt. A gyerekeknél ilyenkor még előfordulhatnak meglepetések.”

Vogel Zsolt, az ifik edzője: „Itthon nagyon jó meccset játszottunk ellenük, várhatóan most is ki-ki mérkőzésnek ígérkezik. A hosszabb szünet után ez az első bajnokink lesz, ilyenkor azért nehezebb az erőviszonyokról beszélni. Az biztos, hogy nem lesz könnyű pontot szerezni, de ez a célunk, mert a felsőházba szeretnénk jutni, az ifik jó eredményére, pontjaira pedig szükség van ehhez.”

 

Jó csapatokkal játszunk

Vasárnap a DVL gyermek IV-bajnokságban a kaposvári Virág fürdőben szállunk vízbe, 14 órakor a Pécs, 16 órakor a Kaposvár lesz az ellenfelünk.

Truszka Levente edző így nyilatkozott arról, mit vár a gyerekektől: „A felsőház első fordulójára utazunk, jó csapatok ellen játszunk itt, igyekszünk a tudásunk legjavát kihozni magunkból. Két szép eredményt szeretnénk elérni, örülnék, ha nyernénk, de ha mégsem jön össze, viszont látszik a fejlődés a srácokon, akkor már elégedett leszek.”