Lemhényi, Vízvári, Szívós Kupa

Lemhényi, Vízvári, Szívós Kupa

  • Post category:Vízilabda

Lezajlott a Fiú nyári Kupák első játéknapja

Szerdán lezajlott, a fiú nyári kupák első játéknapja.

Csodálatos napsütéses időben, az Aqua Sportközpont nyitott 33-as medencében rendeztük a meccseket. A sorsolás az első napra az Ifi fiúknál a Happy Hippos (Vidám vízilovak), a serdülőknél és a gyermek korosztálynál a Soproni VSE volt az ellenfél.

A Vidám Vízilovak, csak az ifi kupába, a Sopron csak a serdülő és gyermek kupába nevezett, ezért volt ez a játékrend.

Izgalmas, néha már jó játékot hozó küzdelmek voltak, a hosszú leállás ellenére.

Aqua Sportközpont, Győr

10:00   Lemhényi Dezső Országos Vízilabda Ifjúsági Kupa

Győri VSE – Happy Hippos   7 : 21

11:30   Szívós István Országos Vízilabda Gyermek Kupa

Győri VSE – Soproni VSE     16 : 8

13:00   Vízvári György Országos Vízilabda Serdülő Kupa

Győri VSE – Soproni VSE    14 : 6

Dubinák Péter az ifjúsági és a serdülő csapat edzője:

“Nekem igazán kellemes élmény volt, a nagy kihagyás után ismét meccselni. A srácok hozták az elvárt teljesítményeket, még ha csúsztak is hibák a játékba. Az ifjúságiak meccsén kissé szorongva kezdtünk, hiszen idén először indulunk majd az országos bajnokságban az ifik közt. Az ellenfél már évek óta harcol és rendre elég jó eredményeket ér el. Meg kellet tapasztalnunk, hogy milyen is lesz az OB mérkőzések ritmusa, hangulata, keménysége. Nálunk azért tudjuk, hogy a csapat zöme a serdülő korú játékosokból áll. Az eredményt sem tartom túlzónak, bár kissé nagyobb koncentrációval pát gólt elkerülhettünk volna. Főleg a sok lefordulás gólra gondolok. De lesz ez jobb is.

A serdülő meccsen a fiúk bemutatták a saját korosztályban, hogy mit tudnak. Szép megmozdulások és játék jellemezte a meccset. A serdülőben kell majd az idén helytállnunk, az ifi csak a tapasztalat szerzésről szól. Az eredmény mellett az is biztató volt, hogy a serdülőbe feljátszó fiatalok is állták a harcot, tehát tudunk támaszkodni rájuk is. Gratulálok a fiúknak!”

Hargitai Attila a gyermek csapat edzője:

“Mit is mondjak, jó volt! Remekül dolgoztak a 2006-sok, példát mutattak a kicsiknek. Nálunk a csapat gerincét a 2007 korosztály adja, ők még jövőre is a gyermek bajnokságban játszhatnak. A fiatalok is teljesen jó teljesítménnyel rukkoltak elő, összeszokott jó csapat benyomását keltették. Néha már szemrevaló jó játékot mutattak. Bizakodó vagyok az ősszel induló országos bajnokság tekintetében, kell nekünk a sok kemény, jó meccs, hogy tovább tudjunk fejlődni. A vírus után újra indult edzések alatt a srácok nagyon sokat és keményen dolgoztak, dolgoznak. Szinte folyamatos edzés munka mellett csak igazán néhány nap jut a nyaralásra, de ezt elfogadták.

Gratulálok a csapatnak”