Küzdelmes hétvége előtt állunk

Küzdelmes hétvége előtt állunk

  • Post category:Hírek
Szombaton a győri Aqua Sportközpontban a DVL gyerek III-bajnokság veszi kezdetét. A program: AVUS–GYVSE-UNI Győr, 12.30 óra. Sopron–Új-Hullám, 13.30 óra. GYVSE-UNI Győr–Új Hullám, 15 óra. AVUS–Sopron, 16 óra.
 
Truszka Levente edző: – Hazai körülmények között kezdhetjük meg a bajnokságot. Ellenfeleink a jól ismert és erős játékerőt képviselő AVUS, illetve az Új-hullám lesz. Utóbbi csapatot nem ismerjük. Sokat készültünk a mérkőzésekre. Bízom benne, hogy a gyakorolt elemeket tudjuk majd a meccseken alkalmazni és két jó mérkőzés után elégedettek lehetünk majd magunkkal.
 
 

Hosszú út, pihenés nélkül két meccs

 
Vasárnap a DVL baby I-csapatunk Nagykanizsára utazik, ahol 10.50-kor az SVSE, 12-kor pedig az AVUS lesz a ellenfél.
 
Debreceni Nóra edző: – Sok újoncunk lesz, illetve a korosztálynál fiatalabb játékosból is több van a csapatunkban. Cél, hogy jó élményekkel gazdagodjanak a gyerekek, megtapasztalják, milyen a meccskörnyezet. Ami nehezítés, hogy elég hosszú az út Nagykanizsára, ráadásul pihenő nélkül játsszuk le a két meccset. De a lényeg, hogy mindenki játsszon, aztán jövő hét elején jöhet a jól megérdemelt sütizés…
 
 

Fontos a csapatösszhang és a rutinszerzés

 
Vasárnap a lány országos bajnokságban Székesfehérváron játszanak csapataink, a gyerekek 10, az ifjúságiak 11.15, a serdülők 12.30 órakor ugranak vízbe.
 
Antalóczy Dorka, a gyerek- és serdülőcsapat edzője: – Rengeteg munkát fektettek a lányok az edzésekbe. Szeretném, ha hétvégén magabiztos, koncentrált mérkőzéseket tudnánk játszani. Célunk a győzelem megszerzése, úgy, hogy közben a csapatösszhang ne essen szét és ne ragadjunk bele az ellenfél tempójába.
 
Hargitai Attila, az ificsapat edzője: – Számomra a női mezőny még ismeretlen terep, de ez a várakozásaimon, illetve az egész szezonban elvárt célokon nem változtat. Két ifi játékossal fogjuk végigjátszani az évet, melléjük csatlakozik gyerek-, illetve serdülőkorú játékos. Ebben a szezonban úgy gondolom, hogy az ifi bajnokság nagyon jó lehetőség lesz minden fiatalabb korú játékosnak, hogy minden vasárnap dupla meccset játszanak, így az a nagyon fontos meccs rutin tovább tud gyarapodni. Mindemellett szeretném, ha a játékosok egyénileg, és csapat szinten is élnének a fejlődési lehetőséggel, teher nélkül tudnának vízilabdázni, amit igenis szépen tudnak játszani.
 
 

Az utolsó sípszóig kell küzdeni

 
A fiú országos bajnokságban csapataink Nagykanizsán játszanak. Vasárnap 14 órakor a serdülők, 15.30-kor a gyermekek, 16.45-kor az ifjúságiak meccselnek.
 
Kutasi Rómeó, a gyermekcsapat edzője: – Ott szeretnénk folytatni, ahol múlt héten abbahagytuk. A védekezésen továbbra is nagy a hangsúly, ha ez meglesz, akkor tudunk jó mérkőzést játszani.
 

Petrovai Márton: – Nagykanizsán remek munkát végeznek az edzők, sok tehetséges, fiatal vízilabdázó bontogatja ott a szárnyait. Nagyon kemény ütközetre készülünk. Szerintem a mérkőzések kulcsa a kemény védekezés lesz és a koncentráció, ami jellemez bennünket. Magas hőfokon kell elkezdenünk a párbajt, majd ezt végig vinni az utolsó sípszóig. Becsülettel felkészültünk a hétvégére. Mindenképpen a győzelemért utazunk, mert minden meccsen ez a célunk. Persze a legfontosabb, hogy a játék minden elemében fejlődjenek a gyerekek és élvezzék a játékot.