Ismét az élvonalban

Ismét az élvonalban

  • Post category:Vízilabda

NŐI OB I / B 

A Győri VSE feljutott az ob I-be, miután a másodosztályú bajnokság rájátszásában hazai környezetben, az Aqua Sportközpontban mindkét találkozóját megnyerte..

Délelőtt a III. ker. TVE ellen szállt vízbe a győri csapat. Jól kezdtek Vogel Zsolt tanítványai, hiszen az első félidő végén magabiztosan vezettek.
A gólgyártást Petik kezdte, majd Felkai növelte az előnyt. Két vendégtalálat közé beékelődött egy újabb Felkai-gól, majd zsinórban három újabb győri gól jött, így 6–2-re vezettek a házigazdák a szünetben.
A folytatásban talán egy kicsit megijedtek a lehetőségtől a győriek, illetve talán a kelletténél jobban elkezdték tisztelni a többek között Kisteleki Dórát és Drávucz Ritát – mindketten világbajnokok, utóbbi EB-arannyal is büszkélkedhet – is felvonultató ellenfelet.
Éppen Kisteleki volt, aki három gólt is lőtt, közte azért Pőcze is bevette a vendégek kapuját. Az utolsó negyednek 8–6-os GYVSE-vezetéssel vágtak neki a felek. Ebben Pőcze újabb találata volt a döntő, mert bár volt még hátra majdnem három perc, de már csak egy gól született. Azt ugyan a III. kerület szerezte, de végül meglett a siker, így a GYVSE egy győzelemre került a feljutáshoz.

Ehhez a BVSC-t kellett délután megverniük a házigazdáknak.

A döntőben fordítottan alakult a mérkőzés, mint az első. Mintha megremegtek volna a győri kezek, ezt kihasználva a BVSC a harmadik negyed elején 5–1-re ellépett, és még a negyedik szakaszban is 6–3-ra vezetett.
Hatalmas hajrába kezdett a GYVSE, mely csak győzelemmel juthatott fel egyenes ágon, vereség esetén  még várt volna rá egy párharc az ob I utolsójával. Ezt szerették volna a győriek elkerülni, alig fél perccel a vége előtt a sajátnevelésű Pőcze egyenlített (7–7), majd egy másodperccel a vége előtt Petik az ob I-be lőtte csapatát.

Vogel Zsolt vezetőedző így értékelte a látottakat: – Magas színvonalú négyes döntő volt, tulajdonképpen mindegyik csapat a legjobb összetételben érkezett. Nem volt egyszerű dolgunk, de ezt tudtuk, viszont a szerencse is mellénk állt, így megvan a feljutás, de a munka neheze csak most jön.

Eredmények
Győri VSE–III. ker. TVE 9–8 (3–1, 3–1, 2–4, 1–2)
GYVSE: Neszmély– Fráter, Krénusz, Jenei, Pőcze 2, Valentin, Németh V., Petik 2, Felkai Sára 3, Vaszari, Török 1, Dróth 1, Hateier, Torma. Edző: Vogel Zsolt.
Győri VSE–BVSC 8–7 (0–2, 1–2, 2–1, 5–2)
GYVSE: Neszmély – Fráter, Krénusz 2, Jenei, Pőcze 2, Valentin, Németh V., Petik 2, Felkai 2, Vaszari, Török, Dróth, Hateier, Torma. Edző: Vogel Zsolt.