Fontos a koncentráció és fegyelem

Fontos a koncentráció és fegyelem

  • Post category:Hírek

A fegyelmezettség lesz a kulcs

Szombaton a győri Aqua Sportközpont sátras medencéjében rendezik meg a DVL serdülőbajnokság fordulóját. A mérkőzések 14, 15, 16, 17 és 18 órakor kezdődnek. Csaptunk 16 órakor az ESMTK, 18-kor a Városgazda Utánpótlás Akadémiával mérkőzik.
 
Truszka Levente edző: – A fegyelmezett játék a célunk. Ha sikerül végig koncentrálni, akkor két jó mérkőzést tudunk játszani. Az előző fordulóban is megtapasztalhattuk, hogy a hibáinkat kihasználja az ellenfél.
 

Sokat lehet tanulni

Vasárnap a fiú országos bajnokságokban az YBL WPC ellen játszunk a fővárosban. A mérkőzések 9 (gyermek), 10.30 (serdülő) és 12 (ifjúsági) órakor kezdődnek.
 
Kutasi Rómeó, a gyerekcsapat edzője: – Azt szoktam mondani, és ehhez most is tartom magam, az, hogy a felsőházban tudunk játszani, nagy dolog, itt már minden csapat erős, mindegyik ellenféltől tudunk tanulni, ami a legfontosabb.
 
Hargitai Attila, a két idősebb korosztály edzője: – Az YBL csapata ellen ugyanúgy, ahogy az első mérkőzésen, kemény, pörgős játékra számítok.
 

Bíznak a sikerekben az edzők

A lány országos bajnokságokban Budapesten a Genesys OSC ellen mérkőzünk. A meccsek 14.30 (gyermek), 16 (serdülő) és 17.30 (ifjúsági) órakor kezdődnek.
 
Antalóczy Dorka, a gyermekek és a serdülők edzője: – Két kulcsfontosságú játékosom hiányozik majd, így a védekezésünk most még nagyobb hangsúlyt kap. Viszont ha az átváltások és a passzok koncentráltan mennek, akkor ismét győzelemmel térhetünk haza.
 
Vogel Zsolt, az ifik edzője: – A legszorosabb meccset velük játszottuk, most is hasonlóra számítok, de remélem, sikerül győznünk. Ellenfelünknél van egy ügyes balkezes játékos, akire érdemes figyelni, emellett fiatal, tehetséges edző irányítja őket, szervezett játékot játszanak. Mi egy kicsit felszabadultabbak lehetünk, hiszen azok az ifjúsági játékosaink, akik az ob I-es felnőttcsapatunkban is szerepelnek, egy tehertől megszabadultak azzal, hogy a biztos bennmaradást már kiharcoltuk.
 

Fontos a tapasztalatszerzés

A DVL babybajnokságban Balatonfűzfőn játszik csapatunk, 10.50-kor a Tatabánya, 12.30-kor a Pécs lesz az ellenfél.
 

Debreceni Nóra edző: – Korábban találkoztunk mindkét ellenféllel. Nehéz feladat előtt állunk, de bízom abban, tapasztalatszerzésre jók lesznek ezek a meccsek, hiszen a legfontosabb, hogy ezek a játékosok sokat játsszanak.