Fantasztikus közönség, három negyednyi elfogadható játék

Fantasztikus közönség, három negyednyi elfogadható játék

GYVSE-UNI Győr–Tatabánya 8–13 (2–3, 2–2, 1–7, 3–1)
Győr, Aqua Sportközpont, 353 néző. V.: Tordai, Binder.

GYVSE: Kiss Emőke – Farkas A., Fráter, Baksa, Vaszari 1, Török D. 2, Németh V., Huszti V. 1, Huszti D. 2, Kovács P. 2, Finta, Dróth, Kurucz, Torma. Edző: Vogel Zsolt.

Tatabánya: Sós – Zantleitner H., Zantleitner N. 3, Zink 4, Orbán, Zöld, Hollósi, Sóti, Rajna 5, Cser, Szedlák 1, Bozsó, Kovács J., Marsi. Edző: Zantleitner Krisztina.

Jól kezdtük a mérkőzést, két gyors góllal jutottunk előnyhöz. A Tatabánya azonban hamar összeszedte magát, és a negyed végére megfordította az eredményt. Az előnyét a második szakasz elején megduplázta a vendéggárda, de utána a mi perceink következtek. Pár megingást kihasználva kiegyenlítettünk, de nem sokkal a félidő előtt egy ötméteresből ismét a tatabányaiak jutottak vezetéshez.

A folytatásban bő egy perc alatt két gólt kaptunk, majd a negyed közepénél újra eredményes volt a Tatabánya (4–8). Újabb vendéggól után Vogel Zsolt időt kért, de ez sem hozott fordulatot. A zsinórban lőtt nyolc vendégtalálat után a harmad legvégén szépítettünk (5–12). A negyedik nyolc percet Vaszari távoli bombagóljával nyitottuk, majd Huszti Vanda révén tovább kapaszkodtunk. Összességében a harmadik negyedet leszámítva jól játszottunk, jól küzdöttünk, de az elrontott szakasz miatt nem volt esélyünk a győzelemre.

A mérkőzés után Zantleitner Krisztina, a TVSC vezetőedzője, Vogel Zsolt, a GYVSE-Uni Győr vezetőedzője, a tatabányai játékosok közül Rajna Enikő, a győriek közül Huszti Dóra értékelte a látottakat.

A bajnokságban a harmadik fordulóban a Tatabánya megszerezte első győzelmét, ezzel hatpdik a tabellán, a 7-10. helyen négy jelenleg pont nélküli együttes, az Eger (-12-es gólkülönbség), a Szeged (-32), a III. Kerület (-35) és a mieink (-35). Csapatunk legközelebb a veretlen BVSC-hez utazik, majd hazai pályán a szegediek ellen ugrik medencébe. A lefújást követően Vogel Zsolt vezetőedző külön interjút is adott számunkra.