Edző és játékvezető egyszemélyben

Edző és játékvezető egyszemélyben

Beszélgetés egyesületünk legújabb edzőjével

A felkészülés kezdetekor új edző csatlakozott hozzánk: Truszka Levente a baby és a DVL gyerek III és IV-csapattal, azaz a 2010/11-es korosztállyal foglalkozik Kutasi Rómeóval együtt. Az ennyi idős gyerekekkel van tapasztalata a fiatal szakembernek, hiszen az edzősködést az OSC-nél éppen a 2010-eseknél kezdte.
 
 
„Tizenöt éve foglalkozom vízilabdával, előbb játékos voltam, végigjártam az utánpótlást, majd most edző és játékvezető is vagyok. A két tevékenység nagyon jól kiegészíti egymást, mindkét oldalt meg lehet ismerni, egyben meg is lehet érteni – kezdte Truszka Levente, akit volt edzője, Vogel Zsolt, klubunk szakmai igazgatója csábított Győrbe.
 
„Vele beszélgettem arról, hogy lenne-e kedvem Győrbe jönni, itt dolgozni. Komoly ambícióim vannak, szeretném ezeknek a gyerekeknek átadni a sportág szeretetét. Nem könnyű, mert még sok inger éri ezt a korosztályt, sok sportot és más dolgokat is kipróbálnak, éppen ezért kihívás is, hogy elérjem, pontosabban Rómeóval együtt elérjük, hogy a vízilabda mellett tegyék le a voksukat” – folytatta a fiatal tréner, aki jelenleg az egri Eszterházy Károly Egyetemen vízilabda-szakedzőnek tanul.
 
„Először még nem volt egyértelmű, hogy valóban edzősködésre adom a fejem, de mindenképpen a póló mellett szerettem volna maradni. Úgy tűnik, ez a pálya nekem való, ennek megfelelően nagyon motivált vagyok” – tette hozzá Levente, aki még a játékról sem mondott le. Ha indul az ob II-ben a győri férficsapat, akkor a GYVSE színeiben ő is ott lesz a vízben a meccseken.