Bravúros győzelem idegenben

Bravúros győzelem idegenben

  • Post category:Hírek

III. ker. TVE–UNI Győr-GYVSE 11–13 (4–2, 1–3, 4–6, 2–2)

Budapest, női OB I, rájátszás a 7. helyért, 1. mérkőzés. V.: Vályi, Varga Cs.
 
III. ker. TVE: Pápai – Brezovszki 4, Keresztes, Kiss V., Kiss P., Zöld, Kovács D., Hnatyszyn, Kudella 3, Koltay 1, Hajdú 1, Gyöngyössy 2, Torkos. Edzõ: Lukács Dénes
 
GYVSE: Horváth A. – Rádli, Finta, Gálicz 2, Vaszari, Török D. 1, Németh V., Huszti V. 2, Huszti D. 4, Kiss A., Szedlák, Hateier, Kurucz 4, Torma. Edző: Vogel Zsolt
 
Kurucz Kata góljával mi szereztünk vezetést, amire három találat volt a hazaiak válasza. Kurucz újra betalált, de a szakasz kétgólos hazai előnnyel zárult. A második nyolc percben a kerületiek lőttek újabb gólt, de a félidő végére a Huszti testvérek, valamint Gálicz Zsófia egy-egy találatával kiegyenlítettünk.
 
A harmadik negyedben gólra gól volt a válasz, 8–8-ig mindig a hazaiak vezettek, de aztán 9–8-nál már nálunk volt az előny, sőt, a játékrész végén már két találat volt a különbség a javunkra (9–11). A zárófelvonásban ezt még meg tudtuk toldani eggyel, majd ugyan ezt követően mi már csak egy gólt lőttünk, de csupán kettőt kaptunk, így két góllal győztünk.
Szerdán 14 órakor Győrben folytatódik a párharc, ha mi nyerünk, akkor a 7. helyen fejezzük be a bajnokságot.
 

Vogel Zsolt: – Jó mérkőzést játszottunk, összességében jól sikerültek a dolgaink, végig fegyelmezetten játszottunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, melyeket elég jól ki is használtunk. Voltak szerencsés góljaink, ezekkel kicsit elbizonytalanítottuk az ellenfelet. Nagyot küzdöttek a lányok, csak az elismerés hangján tudok róluk beszélni. Szerdán jön a folytatás, remélem, ott is hasonló végeredménnyel, bár mivel piros lapot kaptam, így nem én meccselek majd.