Az emberelőnyök kihasználásán javítani kell

Az emberelőnyök kihasználásán javítani kell

  • Post category:Hírek

Három forduló van még hátra a női OB I alapszakaszából, ahol a 16. játéknap vélhetően végleg eldönti a helyezések sorsát. A mieinknek és a szegedieknek ugyanis 6-6 pontja van, a Tatabányának pedig 4, de két vetélytársunk éppen egymás ellen játszik. A pénteki mérkőzés győztese várhatóan megszerzi az alapszakasz 8. helyét, mi pedig kilencedikként zárhatjuk majd a bajnokság első szakaszát – már amennyiben valaki nem borítja fel jelentősen a papírformát. Nézzük a hátralévő ellenfeleket:

Uni-Győr GYVSE: Eger (o), BVSC (o), FTC (i)
Szeged: Tatabánya (o), Szentes (o), Eger (o)
Tatabánya: Szeged (i), Dunaújváros (o), Szentes (o)
 
A mi ellenfelünk tehát ebben a fordulóban a ZF Tigra Eger. Ősszel idegenben 19-7-es vereséget szenvedtünk, és most is ők az esélyesek. A mérkőzés eredetileg szombaton lett volna, de miután ellenfelünk bejutott az Európa Kupában a legjobb négy közé, már most szerdán lejátszuk a bajnoki mérkőzést. Érdekesség, hogy magyar elődöntőre készülnek az egriek, hiszen az UVSE ellen vívhatják ki a döntőbe jutást. A bajnokságban már biztos, hogy a 4. helyről várják majd a középszakaszt, és miután a BVSC-t oda-vissza legyőzték, 6-0-ás pontelőnnyel indítják majd a csatát, vagyis kedvező a helyzetük. Dr. Sike József természetesen kötelező győzelmet vár csapatától, Vogel Zsolt pedig minden bizonnyal akkor lenne elégedett, ha szorosabb mérkőzést vívnánk az egriekkel, mint a korábbi meccseken. Ehhez fontos lenne, hogy az emberelőnyös helyzeteket kihasználja a csapat, a Szentes elleni meccsen ezzel volt a legnagyobb probléma a támadások esetén.
 
 
A két csapat mérkőzése szerdán 12 órakor kezdődik, a zárt kapus összecsapásról élő youtube közvetítést láthatnak az érdeklődők itt: